NE OSEĆAM SE KAO HEROJ: Moler Pavle OTVORIO DUŠU dan nakon dramatičnog spasavanja devojčice iz buktinje na Dorćolu KURIR TV
Foto: Printscreen

majstor džinovskog srca

NE OSEĆAM SE KAO HEROJ: Moler Pavle OTVORIO DUŠU dan nakon dramatičnog spasavanja devojčice iz buktinje na Dorćolu KURIR TV

Beograd -

Moler Pavle Gavura (36) pokazao je koliko veliko srce ima i dan nakon što je sa kolegama spasio devojčicu (15) iz buktinje u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu.

Pavle na početku razgovora kaže da još nije uspeo da stupi u kontakt sa devojčicom.

- Čuo sam se sa njenim ocem koji me je zvao da se zahvali. Hvala mu na tome. Videćemo se narednih dana. Čekam da se ona javi kad bude mogla - rekao je Pavle.

Hrabri majstor je rekao da ga nakon požara nije kontaktirao niko od nadležnih, a potom je još jednom pokazao koliko veliko srce ima.

- Hteo bih da apelujem na svakoga ko ima građevinsku firmu da pomogne, ako može, napraviće se račun za njenu majku i nju, bilo bi lepo da se kad izađe iz bolnice vrati u bolje uslove - rekao je Pavle.

Skromnom moleru, kako priznaje, ne prija velika pažnja medija.

- Ne osećam se kao heroj. Ovo bi uradio svako ko bi se tu našao u tom trenutku - rekao je Pavle i još jednom apelovao da se devojčici i njenoj majci sredi stan.

Zatim se prisetio dramatične akcije spasavanja.

- Samo je vikala: "spasite me, gorim". Samo to sam čuo. Nisam osećao strah. Kolege i ja znamo kako ko diše i reagovali smo instiktivno. Podrška stiže sa svih strana, ali hajde da te lajkove prebacimo u novčana sredstva da se njoj pomogne - kaže Pavle.

Veliki požar je juče, podsećamo, zahvatio stan na 10. spratu stambene zgrade na Dorćolu. Devojčica koja je bila zarobljena u stanu izašla je na terasu i počela da doziva u pomoć.

Prvi su joj priskočili u pomoć moleri koji su radili fasadu na zgradi koja se nalazi na pedesetak metara dijagonalno odatle.

Pavle Gavura uhvatio je devojčicu sa terase ispod i tako je spasao. Uz njega su bila još četvorica kolega koji su poneli konopac i vezali Pavla kako ne bi pao sa terase solitera i kako bi uspeo da je uhvati.

(Kurir.rs/Foto:Printscreen)

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track