VESIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Izmene zakona omogućavaju da konačno stanemo na put onima koji se bahate
Foto: Kurir Televizija Printscreen

MERE MORAJU DOSLEDNO DA SE SPROVODE

VESIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Izmene zakona omogućavaju da konačno stanemo na put onima koji se bahate

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da su izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti svojevrsni test za sve državne organe da donete epidemiološke mere dosledno počnu da se sprovode.

Vesić je, gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji, precizirao da izmene zakona, koje su danas stupile na snagu, omogućavaju da komunalna milicija zajedno sa inspektorima i sanitarnim inspektorima, koji su do sada jedini imali nadležnost, mnogo efikasnije kontrolišu sprovođenje postojećih mera.

"Postojeće mere su više nego dovoljne, ali da se zaista sprovode, a ne da nam se dešava da svake večeri 15, 20 ili 50 ugostitelja reklamira žurke po društvenim mrežama, svesno krše mere i ponašaju se bahato, dovodeći u opasnost sve ljude koji dolaze tu", rekao je Vesić.

Vesić je rekao da izmene zakona omogućavaju da konačno stanemo na put onima koji se bahate u ovim uslovima, što je nedopustivo.

Nov zakon će, dodaje, biti test da li će svi državni organi, zajedno sa Gradom Beogradom, dosledno sprovoditi mere, a tu misli i na tužilaštvo, policiju, sanitarnu inspekciju.

"Svi zajedno moramo da damo svoj doprinos da prestanu da nam se smeju bahati ugostitelji, koji namerno šire zarazu, čime čine krivično delo. Pre nego što pričamo o novim merama sprovedimo postojeće mere do kraja", naveo je Vesić.

On je ocenio da situacija u Beogradu jeste dramatična, ali da moramo da budemo prisebni i da naš zdravstveni sistem funkcioniše i u ovoj situaciji.

Vesić je još jednom podsetio na obaveze nošenja maski u zatvorenom prostoru i javnom prevozu, držanje distance, izbegavanje rizičnih skupova jer je to, kaže, jedini način da sačuvamo i sebe i druge.

Dobra je vest, naglasio je on, da je Srbija u prvih pet, šest zemalja u Evropi po oceni kako se nosi sa virusom.

Zato, poručuje, svi moramo da budemo disciplinovani kako bi život nastavio da funkcioniše.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja