SARADNJA MINISTARSTVA SA KOLEGAMA IZ REPUBLIKE KOREJE: Savladajte osnove programiranja, prijavite se za onlajn Besplatnu IT školu
Foto: Privatna Arhiva

mesta ograničena

SARADNJA MINISTARSTVA SA KOLEGAMA IZ REPUBLIKE KOREJE: Savladajte osnove programiranja, prijavite se za onlajn Besplatnu IT školu

Beograd -

Treća „Besplatna škola programiranja“ koja se tradicionalno svake godine realizuje u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru zahvaljujući saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Republike Koreje održaće se tokom sledeće sedmice putem zum platforme (eng. Zoom).

Obuke iz domena upotrebe inovativnih informaciono-komunikacionih tehnologija, korišćenja najpoznatijeg programa za izradu tabela Eksel (eng. Microsoft Excel) i osnova programskog jezika Pajton (eng. Python), kao i ranijih godina držaće mladi korejski stručnjaci, apsolventi renomiranih IT akademija iz Seula. Za dve godine posvećenog rada oni su obučili više od 700 građana Republike Srbije i unapredili njihova IKT znanja.

Bilo je planirano da se treća „Besplatna letnja škola programiranja“ realizuje tokom jula, ali je ona odložena zbog preporučenih mera za sprečavanje, suzbijanje i prevenciju širenja korona virusa i tadašnje epidemiološke situacije u obe zemlje. Zahvaljujući zajedničkim naporima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Nacionalne agencije za informaciono društvo Vlade Republike Koreje obezbeđeni su potrebni uslovi za njeno održavanje putem onlajn platforme.

foto: Privatna Arhiva

„Besplatna IT škola“ trajaće od 7 do 11. decembra. Kurs osnovnog nivoa korišćenja programa Eksel (eng. Microsoft Excel) održavaće se radnim danima u intervalu od 13-16 sati, a osnove programiranja u Pajtonu (eng. Python) radnim danima u periodu 10-12 sati. Napominjemo da su časovi besplatni i da se odvijaju na engleskom jeziku. Pravo da se prijave imaju svi građani/ke. Prijavni formular dostupan je na sledećem linku: Naglašavamo da su mesta ograničena, i da se brzo popune, jer je interesovanje ranijih godina bilo veliko.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track