SVAKI DOMAĆIN ZNA

DOBRA RAKIJA JE LIČNA KARTA SRBIJE: Evo kako da prepoznate PRAVU DOMAĆU rakiju (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Najpoznatije srpske rakije prave se od voća i po tome je naša zemlja neprikosnoveni svetski lider. I svaki dobar domaćin zna da vam u pola noći kaže kako da napravite dobru rakiju.

Dobra rakija prvo je čime vas svaki srpski domaćin posluži. Dobra domaća rakija je lična karta ozbiljnog srpskog domaćina. Može i da je ne peče, ali mora da je ima u kući. Dobra rakija je, na kraju, i lična karta Srbije. Mi volimo da kažemo da je rakija nešto što je sa ovih podneblja, a naša rakija posebno je prepoznatljiva po tome što voće ovde posebno dobro uspeva, te i sama rakija bude dobra kad se od njega pravi.

Svakako, šljiva je naša najpoznatija rakija, navode oni koji se u ovu materijau i te kako dobro razumeju.

Nedaleko od Beograda u selu Zucu živi porodica Rajković, čija je rakija nadaleko poznata.

Prema njihovim rečima, što više šećera sadrži voće, biće bolja i kvalitetnija rakija, a jedan od najbitnijh uslova jeste da dunja odleži preko 20 dana pre samog početka pečenja rakije.

Porodica Rajković dnevno ispeče četiri kazana rakije, a da bi sve uspeli da završe, rade i u tri smene.

- Mora se što više rakije probati, kako biste umeli da ocenijte koja je dobra. To je senzorno ocenjivanje, koje se stiče vremenom - navode. Cena uglavnom diktira kvalitet, ko želi kvalitetnu rakiju, to mora i da košta, a ono što je posebno važno jeste da se u rakiji uživa, a ne da se napija.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja