Najnovije vesti

Od septembra ormarići za sve beogradske osnovce

Osnovci

Od septembra ormarići za sve beogradske osnovce

Beograd -
U 80 odsto beogradskih osnovnih škola završena ugradnja ormarića i da je osnovni cilj bio da se smanji teret učeničke školske torbe

BEOGRAD - Od nove školske godine, koja počinje 3. septembra sve osnovne škole u Beogradu imaće đačke ormariće, a u njima će svoje knjige moći da ostavljaju svi učenici od prvog do osmog razreda, najavila je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

Ona je kazala da je do sada u 80 odsto beogradskih osnovnih škola završena ugradnja ormarića i da je osnovni cilj bio da se smanji teret učeničke školske torbe budući da već godinama unazad stručnjaci ukazuju na ozbiljne deformitete kičme koji se javljaju kod dece u najranijem uzrastu.

Kako je kazala Jovčić, svi osnovci imaće dva kompleta udžbenika- jedan će biti namenjen za praćenje nastave u školama i oni će ostajati u đačkim ormarićima, a drugi komplet knjiga će koristiti kod kuće.

Gradski sekretar je kazala da se od 15. jula intenizvno u svim školama u Beogradu obavljaju pripreme za početak nove školske godine i da je akcenat dat investicionom odrzavanju u cilju stvaranja boljih uslova za realizaciju kvalitetnijeg vaspitno-obrazovnog rada.

Jovčić je najavila i da će od septembra početi sa radom nova škola u Višnjičkoj banji "Milena Pavlović Barili", a da će biti prošireni i kapaciteti za učenike izdvojenog odeljenja škole "Vasa Pelagić" u Ovči, , kao i škole "Svetozar Miletić" u Zemunu.

Jovčić je rekla da će biti nabavljen i školski nameštaj i učila za one škole gde je utvrđeno da je potrebno, a takođe će biti nastavljena podela besplatnih udžbenika svim osnovcima.

Kako je kazala sagovornica Tanjuga i ove, kao i prošle godine prvaci će dobiti školske paketiće sa priborom.

U prvi razred ove školske godine u Beogradu biće upisano oko 17.000 đaka prvaka- sličan broj kao i ranijih godina.

Jovčić je navela da iako je većim delom upis završen, roditelji koji to do sada nisu učnili mogu upisati svoje dete do 31. avgusta.

Posebna pažnja biće posvećena deci iz društveno- marginalizovanih grupa, napomenula je Jovčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track