GRAD OBEZBEDIO BESPLATAN PREVOZ NAJSTARIJIH: Građani će vakcinu protiv korone primati u sportskim halama
Foto: Zorana Jevtić

kovid

GRAD OBEZBEDIO BESPLATAN PREVOZ NAJSTARIJIH: Građani će vakcinu protiv korone primati u sportskim halama

Beograd -

Grad Beograd će za starije osobe koje žive same ili se teže kreću obezbediti besplatan prevoz do punktova na kojima će se obavljati vakcinacija protiv kovida-19.

Gradonačelnik Zoran Radojičić je rekao da će Grad za logistiku oko potreba imunizacije angažovati i volontere. U gradu inače živi više od 350.000 sugrađana starijih od 65 godina koji prema planu masovne vakcinacije spadaju u prioritetnu grupu.

Radojičić je potvrdio da je predložio 17 lokacija za punktove za masovnu imunizaciju za koje će Grad Beograd obezbediti sve neophodne uslove.

- Odvojićemo prostorije i nameštaj, a Ministarstvo zdravlja će obezbediti frižidere, dopremanje vakcina i odrediti timove za vakcinaciju. Grad je obezbedio lokacije u svakoj opštini na kojima će se sprovoditi masovna vakcinacija. Svima nam je važno da se deo stanovništva koji pripada rizičnoj kategoriji što pre vakciniše - istakao je Radojičić.

Za vakcinalne punktove predloženi su Beogradski sajam, sportski centri "Šumice", "Vračar", "Lazarevac", Ustanova kulture "Vuk Karadžić"...

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track