STRUČNJACI SAGLASNI OKO SINOVAKA: Kineska vakcina je dobra, Google doktori i teorije zavere su u modi (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Klinička ispitivanja u Brazilu pokazala su da je efikasnost kineske vakcine protiv korona virusa Sinovak tek nešto više od 50 procenata, dok je Turska dala dozvolu za ovu vakcinu i izjasnila se da je njena delotvornost oko 97 odsto.

S obzirom na to da dozvola za uvoz i upotrebu kineske vakcine još uvek ne postiji u našoj zemlji, pitali smo stručnjake da li treba imati zadršku prema njenoj učinkovitosti.

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže da je evidentno da živimo u vremenu gde su portali, Google doktori i teorije zavere u modi. "Preporučio bih građanima Republike Srbije da svaku vakcinu koju odobri naša Agencija za lekove i medicinska sredstva mogu slobodno primiti", rekao je Đerlek za Kurir televiziju.

I lekari koji su svakodnevno na prvoj liniji fronta kažu da nemaju informaciju o štetnosti kineske vakcine.

"Na sastanku direktora domova zdravlja, mi smo na listu stavili i tu vakcinu kao dobru vakcinu. To što ste čuli, ne smatrajte da je istina", rekao je direktor Doma zdravlja Palilula dr Aleksandar Stojanović.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track