VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU, BEZ REDOVA I ČEKANJA: U Domu zdravlja Zvezdara danas pozvano 220 građana, očekuje se i više
Foto: Zorana Jevtić

od 8.00 do 15 sati

VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU, BEZ REDOVA I ČEKANJA: U Domu zdravlja Zvezdara danas pozvano 220 građana, očekuje se i više

Beograd -

Masovna vakcinacija građana Srbije nastavlja se i danas na 350 punktova, a u Domu zdravlja Zvezdara jutros u prva dva i po sata vakcinisano je 76 građana.

Na tom punktu veliko je interesovanje, ali nema redova i čekanja. Angažovano je dvadesetak zdravstvenih radnika, kako bi vakcinacija išla što brže.

Sa teritorije opštine Zvezdara danas je pozvano 220 građana za vakcinaciju, ali se očekuje da će ta brojka biti premašena, jer dolaze i oni koji se nisu prijavili preko eUprave i nemaju zakazan termin i niko nije vraćen - svi su vakcinisani.

Direktorka Doma Zdravlja Zvezdara Dragana Trifunović Belanović kaže da građanima koji se nisu prijavili preko eUprave, oni u Domu zdravlja pomognu da popune elektronski obrazac, zatim građani potpisuju saglasnost, odlaze na pregled kod lekara, a tek onda se vakcinišu.

- Lepo je što su se svi stariji sugrađani odazvali na vakcinaciju. Naravno, mora sve da ide brže, intenzivnije da bi postigli željeni nivo vakcinisanosti stanovništva - kaže Trifunović Belanovićeva.

Navodi da se vakcinacija obavlja od 8.00 do 15 sati, ali da niko ko dođe pre ili posle radnog vremena nije vraćen i da su svi vakcinisani.

Napominje da su od jutros vakcinisali i tri sugrađanke koje su nepokretne i da su one vakcinisane u svojim domovima.

- Zadovoljna sam, jer smo svi na istom zadatku da se vratimo normalnim aktivnostima - navela je direktorka Trifunović Belanović.

Sa suprugom je jutros došao da se vakciniše i lekar u penziji Milan Vujačić. On kaže da nije imao dilemu da li da se vakciniše ili ne, jer se kao lekar ceo radni vek bavio preventivom.

- Vakcinacija je neophodna ne samo zbog lične zaštite, već i zbog zaštite čitavog društva - naveo je Vujačić.

Ističe da nije birao vakcinu i da je u Domu zdravlja saznao da će biti vakcinisan kineskom.

Njegova supruiga, takođe lekar u penziji, Drena Vujačić nije imala dilemu jer je radni vek provela na pedijatriji i vakcinisala mnogu decu.

Zahvaljujući vakcini, navela je, danas nema difterije, velikog kašlja i drugih zaraznih bolesti.

Dragoslava Klarić se prijavila prvi dan preko eUprave za vakčinaciju. Hronični je bolesnik, te je zbog toga odmah želela da se vakciniše.

- Ne znam ni koju sam vakcinu primila. Verujem u vakcinu - navela je ona.

Preko eUprave se prijavila i Dara Andrić i zadovoljna je što je brzo stigla na red za vakcinaciju.

- Sestre su ljubazne. Ne treba da brinete gde treba da idete, sve nas one upućuju. Nisam se opredelila za vakcinu. Ccak i ne znam kojom sam se vakcinisala. Svi koji poznajem prijavili su se za vakcinaciju - navela je ona.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track