VESIĆ U KOL-CENTRU NA PALILULI: Jedan od najboljih od ukupno 17 u Beogradu
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

zamenik gradonačelnika

VESIĆ U KOL-CENTRU NA PALILULI: Jedan od najboljih od ukupno 17 u Beogradu

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas pre podne, u pratnji gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, kol-centar na opštini Palilula, na koji se prijavljuju zainteresovani za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Vesić je rekao da već tri nedelje grad Beograd uz gradske opštine organizuje rad kol-centara za kontakt sa starijima od 65 godina kako bi im bila olakšana vakcinacija, ocenjujući da je od 17 gradskih opština na kojima funkcionišu kol-centri jedan od najboljih upravo na Paliluli.

- Imamo preko 350.000 sugrađana starijih od 65 godina, a naš cilj je da svakog od njih kontaktiramo i pomognemo ukoliko imaju bilo kakav problem vezano za vakcinaciju - istakao je Vesić.

Kako je dodao, do sada su nadležne službe kontaktirale već preko 100.000 "seniora".

Vesić je kazao da je vakcina "spas" i da je važno da svi stariji sugrađani budu vakcinisani.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ponovila je da gradska opština Palilula organizovala na zavidnom nivou rad kol-centra i kada je u pitanju broj poziva i prevoz starijih sugrađana.

Prema njenim rečima, kol-centri rade i vikendom, u punom obimu, od 8-20 časova.

- Putem kol-centara se preko 34.000 sugrađana prijavilo za poslednje tri nedelje. To znači da se dosad prijavilo 10 odsto starijih sugrađana od 65 godina. Pomogli smo te ljude da se prijave za vakcinu i verovatno ih je većina već dobila - kazala je gradska sekretarka.

Ona je napomenula da se do sada, za tri nedelje, oko 2.000 puta izašlo na teren, kako bi svakome bila omogućena pomoć u prevozu.

Veliko hvala gradskim volonterima na svemu što rade na organizaciji ovakvog projekta, dodala je ona.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić naveo je da opština misli na svoje sugrađane.

- Nastavljamo da dajemo doprinos i budemo servis građana - rekao je Jovičić.

On je kazao kako očekuje da uskoro bude organizovan punkt za vakcinaciju u novoizgrađenom Domu zdravlja u Borči.

- Važno je obezbediti da ljudi sa leve obale Dunava mogu da se vakcinišu u blizini a ne da prelaze prosečno i po 30 km u oba pravca kako bi ostvarili svoje pravo i dobili vakcinu - naznačio je Jovičić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja