VESIĆ: U Beogradu do sada vakcinisano oko 150.000 građana
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

prijavilo se oko 313.000

VESIĆ: U Beogradu do sada vakcinisano oko 150.000 građana

Beograd -

U Beogradu je do sada vakcinisano oko 150.000 građana, a za imunizaciju protiv virusa korona prijavilo se oko 313.000, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da je Beograd među retkim gradovima koji je zaposlene u kulturi stavio u prioritetne grupe za vakcinaciju i dodao da je do sada vakcinisano oko 650 kulturnih radnika, među kojima je najviše glumaca.

Komentarišući polemiku u delu javnosti zbog vakcinacije hrvatske spisateljice Vedrane Rudan, Vesić je naglasio da ona ima pravo da se vakciniše u Srbiji budući da ima ugovor sa Ateljeom 212, gde se igra njena predstava.

Naveo je da ima i stranih dopisnika koji su se vakcinisali sa novinarima, te dodao da su oni strani državljani, ali da žive i rade ovde.

- Mi ne dajemo "političke" vakcine, nismo pitali nikoga šta politički misli, jer je naša obaveza da obezbedimo vakcinu za svakog građanina. Za nas je pitanje vakcine pitanje ljudske solidarnosti i odgovornosti države - rekao je Vesić gostujući na televiziji K1.

vakcinacija, Beogradski sajam
foto: Ana Paunković

Naglasio je da Srbija ima dovoljno vakcina i da je neverovatno da se postavlja pitanje zašto je Rudan primila vakcinu u Srbiji.

- Srbija je obezbedila vakcine zahvaljujući spoljnoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vakcine su postale ne samo sredstvo zdravstvene zaštite, već i ekonomske i političke borbe. Zemlje koje brže nabave vakcinu, brže će početi da rade - istakao je Vesić.

Podsetio je da su u beogradskim opštinama organizovani kol centri kako bi se sugrađanima starijim od 65 godina, kojih u Beogradu ima oko 350.000, pomoglo po pitanju vakcinacije.

- Do sada smo komunicirali sa 98.394 seniora, a 33.375 građana smo prijavili za vakcinaciju uz njihovu saglasnost - rekao je Vesić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track