U BG VIŠE OD 23 ODSTO VAKCINISANIH Vesić: Trudimo se da svakom našem građaninu omogućimo da se vakciniše
Foto: Printscreen Pink

na punktu za imunizaciju na Beogradskom sajmu

U BG VIŠE OD 23 ODSTO VAKCINISANIH Vesić: Trudimo se da svakom našem građaninu omogućimo da se vakciniše

Beograd -

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano više od 23 odsto punoletnih građana prestonice, a revakcinisano više od 13 odsto, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"To znači da smo na 1.000 građanki i građana Beograda vakcinisali više od 230, a revakcinisali oko 130. Taj rezultat imamo zato što se, kao Grad, trudimo da svakom našem građaninu omogućimo da se vakciniše", rekao je Vesić novinarima na punktu za imunizaciju na Beogradskom sajmu.

Vesić je rekao da vakcinacija nije samo zdravstveno, već i pitanje ekonomije.

Podsetio je da kriza izazvana korona virusom traje već godinu dana i dodao da moramo da nađemo meru između zaštite zdravlja stanovništva i rada ekonomije.

"Srbija je za sada našla meru i verujem da će tako i ostati. Jedini način da izađemo iz ove krize je da se svi vakcinišemo ili da se svi zarazimo. Mislim da je bolje da se svi vakcinišemo kako bismo mogli da radimo u punom kapacitetu", rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

02:12

DOKTOR STEVANOVIĆ NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Sistem PRENAPREGNUT pacijenti iz Beograda premeštaju se u Kruševac KURIR TELEVIZIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track