Najnovije vesti

OBEZBEĐENI DODATNI SMEŠTAJNI KAPACITETI: Povećan broj pregleda i prijema u KC Vojvodina
Foto: Kurir./ S. S.

zabrinjavajuće

OBEZBEĐENI DODATNI SMEŠTAJNI KAPACITETI: Povećan broj pregleda i prijema u KC Vojvodina

Srbija
11:32h

Tokom noći povećan je broj ambulantnih pregleda pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, a u Kliničkom centru Vojvodine zabeležen je veliki broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Covid 19 potvrđenom virusnom infekcijom kao i veliki broj kontrolnih pregleda pacijenata koji se nalaze na kućnom lečenju.

Trenutno, u KC Vojvodina se leči 213 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID - 19. Od toga, kod 18 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenja zahteva primrenu mehaničke ventilacije, saopštio je KC Vojvodina.

Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od virusa COVID - 19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata KCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete kao i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica.

Trenutno u kovid sistemu KCV su: Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju kao i 5 intenzivnih jedinica gde se leče pacijenti sa najtežim kliničkim oblicima bolesti.

Apeluju na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, kako bi se porast novozaraženih zaustavio.

Takođe, apeluju na sve građane da se prijave za proces imunizacije protiv virusa kovid -19, te da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...