VESIĆ SAOPŠTIO: Imao sam više desetina poziva, i ritejl parkovi mogu da rade
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

nakon konsultacija sa Vladom Srbije

VESIĆ SAOPŠTIO: Imao sam više desetina poziva, i ritejl parkovi mogu da rade

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da i ritejl parkovi mogu da rade.

"Posle više desetina poziva koje sam imao od jutros, od vlasnika radnji u ritejl parkovima i konsultacija sa Vladom Srbije sa ponosom mogu da vam kažem da ritejl parkovi mogu da rade", napisao je Vesić na Fejsbuku.

Prema tumačenju iz vlade koje će, navodi Vesić, ubrzo biti objavljeno, ritejl parkovi, koji su na otvorenom, ne tretiraju se kao tržni centri.

"Takođe, ugostiteljski objekti koji imaju ugovore sa pravnim licima o ishrani radnika tu uslugu mogu da vrše", napisao je Vesić.

Od jutros u 6 sati ostali su zatvoreni ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture - bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke, mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

Kako je saopštneo iz Vlade Srbije, svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Vlada Srbije ističe da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mere - poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track