Najnovije vesti

VELIKI USPEH U RAKOVICI: Vakcinisano 61 odsto starijih između 65 i 74 godine
Foto: Zorana Jevtić

više od proseka

VELIKI USPEH U RAKOVICI: Vakcinisano 61 odsto starijih između 65 i 74 godine

Beograd

U beogradskoj opštini Rakovica vakcinu protiv korona virusa primilo je 61 odsto građana između 65 i 74 godine, što je više od proseka, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je danas obišao punkt za vakcinaciju u Domu zdravlja u Resniku i rekao da je u opštini Rakovica na 1.000 građana starijih od 65 godina već 600 vakcinisano, ocenjujući to kao veliki uspeh.

Vesić je naveo da bi sutra Grad Beograd mogao da dostigne 20 odsto potpuno vakcinisanih, što znači da bi svaki peti punoletni građanin dobio i drugu vakcinu.

- To znači da smo 20 odsto punoletne populacije već zaštitili. To su veliki rezultati i zbog toga smo ponosni. Ali, toga ne bi bilo da Grad, gradske opštine i domovi zdravlja ne rade na tome - rekao je Vesić novinarima.

Direktorka rakovičkog Doma zdravlja Dobrila Vasić rekla je da punkt za vakcinaciju radi dve nedelje i da je do sada vakcinisano skoro 900 ljudi.

- Vrlo smo zadovoljni, ovde dajemo Sinofarm vakcinu koju trenutno imamo, ali nije problem ni s drugim vakcinama. U saradnji sa opštinom Rakovica se dogovaramo - ukazala je Vasićeva.

Navodi i da se odlazi i u kućne posete, kako bi se proces vakcinacije olakšao nepokretnim i teško pokretnim pacijentima.

Izrazila je zadovoljstvo zbog vakcinacije mlađe populacije, dodajući da je za sada vakcinisano više od 30 odsto starijih od 18 godina.

Vasićeva kaže i da je povećan broj pregleda pacijenata sumnjivih na kovid-19, uz ocenu da taj broj nije veći u poređenju s trećim talasom, i da dnevno bude do 300 pacijenata.

- Kada uporedimo s prethodnom godinom i trećim talasom, imamo za 150 do 200 pacijenata manje, u zavisnosti od dana, jer varira broj pacijenata - navodi Vasićeva.

Ti pacijenti imaju relativno teže kliničke slike, a u proseku ne bude dnevno više od dvoje, troje pacijenta koji idu na hospitalizaciju, dodaje direktorka Doma zdravlja.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...