Najnovije vesti

VELIKA PROMENA U BEOGRADU! Uskoro sva taksi vozila moraju biti u BELOJ BOJI: Poznat i rok za usklađivanje
Foto: Profimedia

odluka

VELIKA PROMENA U BEOGRADU! Uskoro sva taksi vozila moraju biti u BELOJ BOJI: Poznat i rok za usklađivanje

Beograd

Gradsko veće Beograda usvojilo je Odluku o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu kojom se predviđa da sva taksi vozila koja rade na teritoriji grada budu u beloj boji.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je jutros da će se o toj odluci izjašnjavati odbornici Skupštine Grada Beograda na sednici koja će biti održana 29. aprila.

Izmena se odnosi na obaveznu belu boju taksi vozila i na usaglašavanje odredbi ove odluke sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

- Izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu predviđeno je da rok za usklađivanje boje vozila bude tri godine od dana stupanja na snagu ove odluke. Prelazni period od godinu dana važiće za taksi prevoznike koji vozila budu nabavljali iz sopstvenih sredstava od trenutka važenja ove odluke - rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programa Studija B.

Goran Vesić
foto: Beoinfo/Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika je naveo da vozila koja taksi prevoznici nabavljaju putem subvencije Vlade Republike Srbije moraju odmah da budu bele boje.

- Želimo da beogradski taksisti imaju dobre automobile, da građanima pružaju najbolju uslugu i da posao taksiste postane cenjeno zanimanje - istakao je Vesić.

Dodao je da je uvođenje bele boje prvi korak ka uređenju ove oblasti u skladu s najboljim evropskim iskustvima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...