Najnovije vesti

BEOGRAĐANI, DANAS VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA! Vesić: U Beogradu vakcinisano više od 40 odsto punoletnog stanovništva
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

iskoristite priliku!

BEOGRAĐANI, DANAS VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA! Vesić: U Beogradu vakcinisano više od 40 odsto punoletnog stanovništva

Beograd

Sekretarijat za socijalnu zaštitu saopštio je da je Beograđanima koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju preko portala eUprave omogućena vakcinacija bez zakazivanja i tokom ovog vikenda, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je u prestonici vakcinisano 42 odsto punoletnog stanovništva.

Inače, vakcinacija se obavlja u svim domovima zdravlja na svakoj opštini i u određenim ambulantama u sklopu njih, a na raspolaganju je 27 punktova.

Vakcinacija bez zakazivanja je danas omogućena i na Beogradskom sajmu u hali 11 od 8.30 do 15.30 sati, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Na raspolaganju su vakcine Fajzer i Sputnjik.

"U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 580.413 lica, što iznosi 41.7 odsto punoletnog stanovništva. Revakcinisano je 404.772 lica što iznosi 29.1 odsto punoletnog stanovništva. Do sada je u Beogradu dato 985.185 doza vakcina, za vakcinaciju i revakcinaciju", napisao je Vesić na Fejsbuku.

"Stanovništvo našeg grada starosti od 65-74 godine vakcinisano je u procentu od 71.3 odsto. To znači da je na hiljadu građanki i građana Beograda u ovoj populaciji vakcinisano 713. U gradskim opštinama Vračar, Stari Grad i Savski venac u ovoj populaciji vakcinisano je više od 85 odsto ljudi. Vakcinisano je 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, a prosečna starost vakcinisanih je 58.6 godina", dodao je Vesić.

Kako navodi, u Beogradu je od početka masovne imunizacije dato je 639.699 doza vakcina proizvođača Sinofarm, 164.241 doza vakcine Fajzer, 144.507 doza vakcine Sputnjik V i 60.782 doza vakcine AstraZeneka.

"Naš prvi cilj, vakcinacija 40 odsto punoletne populacije, ostvaren je. Naš sledeći cilj biće vakcinacija polovine ukupne populacije, a da bismo to postigli biće nam potrebno da se vakciniše još oko 120 hiljada građanki i građana. Nadam se da ćemo ga ostvariti u drugoj polovini maja. Naš glavni cilj je 750 hiljada građanki i građana koji će biti vakcinisano. Nadam se da ćemo ga ostvariti do kraja juna ove godine! Beograd pobeđuje", stoji u objavi zamenika gradonačelnika.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...