BEOGRAĐANI, DANAS VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA! Vesić: U Beogradu vakcinisano više od 40 odsto punoletnog stanovništva
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

iskoristite priliku!

BEOGRAĐANI, DANAS VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA! Vesić: U Beogradu vakcinisano više od 40 odsto punoletnog stanovništva

Beograd -

Sekretarijat za socijalnu zaštitu saopštio je da je Beograđanima koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju preko portala eUprave omogućena vakcinacija bez zakazivanja i tokom ovog vikenda, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je u prestonici vakcinisano 42 odsto punoletnog stanovništva.

Inače, vakcinacija se obavlja u svim domovima zdravlja na svakoj opštini i u određenim ambulantama u sklopu njih, a na raspolaganju je 27 punktova.

Vakcinacija bez zakazivanja je danas omogućena i na Beogradskom sajmu u hali 11 od 8.30 do 15.30 sati, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Na raspolaganju su vakcine Fajzer i Sputnjik.

"U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 580.413 lica, što iznosi 41.7 odsto punoletnog stanovništva. Revakcinisano je 404.772 lica što iznosi 29.1 odsto punoletnog stanovništva. Do sada je u Beogradu dato 985.185 doza vakcina, za vakcinaciju i revakcinaciju", napisao je Vesić na Fejsbuku.

"Stanovništvo našeg grada starosti od 65-74 godine vakcinisano je u procentu od 71.3 odsto. To znači da je na hiljadu građanki i građana Beograda u ovoj populaciji vakcinisano 713. U gradskim opštinama Vračar, Stari Grad i Savski venac u ovoj populaciji vakcinisano je više od 85 odsto ljudi. Vakcinisano je 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, a prosečna starost vakcinisanih je 58.6 godina", dodao je Vesić.

Kako navodi, u Beogradu je od početka masovne imunizacije dato je 639.699 doza vakcina proizvođača Sinofarm, 164.241 doza vakcine Fajzer, 144.507 doza vakcine Sputnjik V i 60.782 doza vakcine AstraZeneka.

"Naš prvi cilj, vakcinacija 40 odsto punoletne populacije, ostvaren je. Naš sledeći cilj biće vakcinacija polovine ukupne populacije, a da bismo to postigli biće nam potrebno da se vakciniše još oko 120 hiljada građanki i građana. Nadam se da ćemo ga ostvariti u drugoj polovini maja. Naš glavni cilj je 750 hiljada građanki i građana koji će biti vakcinisano. Nadam se da ćemo ga ostvariti do kraja juna ove godine! Beograd pobeđuje", stoji u objavi zamenika gradonačelnika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track