Najnovije vesti

NOĆAS SMO IZGUBILI NAŠEG BRATA SAŠU, NOĆNOG VUKA: Iznenada preminuo Saša Savić Švaba, predsednik Noćnih vukova Srbije
Foto: Nemanja Nikolić

teška vest osvanula na fejsbuku

NOĆAS SMO IZGUBILI NAŠEG BRATA SAŠU, NOĆNOG VUKA: Iznenada preminuo Saša Savić Švaba, predsednik Noćnih vukova Srbije

Društvo
09:43h

BEOGRAD - Saša Savić Švaba, vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenada je preminuo od posledica infarkta u 44. godini. 

- Noćas smo izgubili našeg Brata Sašu, predsednika Noćnih vukova Srbije, Večni mir i Carstvo Nebesko!, noćas je na svom Fejsbuk profilu napisao Slobodan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova kluba, koji se tako oprostio od svog vuka Švabe.

Mediji podsećaju da je Saša u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Saša Savić, koji je bio rođen u Berlinu, a živeo u Nišu, (1977-2021) nosilac je i četiri ordena. Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Orden „Miloš Obilić“ je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugog reda“ koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac i je oredena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...