SVE JE SPREMNO! Pogledajte kako izgleda novi punkt za vakcinaciju u tržnom centru u Beogradu (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

počinje sa radom u četvrtak

SVE JE SPREMNO! Pogledajte kako izgleda novi punkt za vakcinaciju u tržnom centru u Beogradu (FOTO)

Beograd -

U tržnom centru Ušće tokom praznika je pripremljen novi punkt za vakcinaciju, koji će početi sa radom u četvrtak.

To je objavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je jutros obišao novi punkt.

- U četvrtak ujutru, kada počne vakcinacija, spremamo veliko iznenađenje o kome će Beograd da priča - napisao je Vesić za fejbuku.

On je zahvalio Gradskom zavodu za javno zdravlje, koji je zajedno sa Gradom pripremio punkt, Ministarstvu zdravlja koje je obezbedilo lekare i sestre, Institutu "Batut" koji je obezbedio vakcine, Seketarijatu za vanredne situacije koji vodi Darko Glavaš koji je obezbedio opremu za punkt, gradskom timu za vakcinaciju, koji vodi sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevic kao i tržnom centru Ušće koje je ustupio prostor.

- Svi oni su dali su veliki doprinos da Beograd dobije još jedno mesto na kome naši građani mogu da se vakcinišu - naveo je Vesić.

On je istakao i da je u Beogradu, sa jučerašnjim danom, vakcinisan svaki treći sugrađanin.

- Nedostaje nam oko 90.000 vakcinisanih da svaka druga Beograđanka i Beograđanin budu vakcinisani - dodao je Vesić.

- U Tržnom centru Ušće od četvrtaka u 9.00 biće otvoren punkt za vakcinaciju, gde će građani bez zakazivanja moći da prime jednu od četiri vakcine koje su trenutno dostupne u našoj zemlji, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda.

Ako bude postojalo veliko interesovanje građana i građanki za vakcinaciju u TC Ušće, Vesić navodi da će i u ostalim centrima to biti omogućeno.

- Ovo je naš treći punkt za vakcinaciju, pored Sajma i Belekspo centra. Ovaj tržni centar je prvi ponudio prostor za vakcinaciju, dobili smo veliki prostor od 500 kvadrata i uredili smo ga u potpunosti sa svim standardima - rekao je Vesić.

Vesić dodaje da su postavljanjem punkta u TC Ušće sada u fokusu za vakcinaciju mladi, jer je u Beogradu skoro 73 odsto vakcinisanih starije od 74 i 75 godina.

"U ovoj fazi vakcinacije nam je fokus da se vakcinišu ljudi od 18 do 49 godina. Od 15. maja ćemo lansirati kampanju za mlade koju će Grad Beograd raditi zajedno sa Exitom i Bir festom, odnosno festivalima koji znaju kako da komuniciraju sa mladima, jer nam je sada cijl da što više mladih vakcinišemo", naveo je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track