BEOGRAD SPREMAN: Grad će ponuditi da se održe 2 koncerta kao eksperiment za druge skupove
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Vesić potvrdio

BEOGRAD SPREMAN: Grad će ponuditi da se održe 2 koncerta kao eksperiment za druge skupove

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je danas da je Grad spreman da pruži svu logistiku za organizaciju dva koncerta koji bi poslužili kao putokaz za održavanje velikih manifestacija u uslovima pandemije.

Vesić je danas tokom gostovanja na televiziji K1 najavio da će ponuditi da se održe dva koncerta, jedan u zatvorenom prostoru u Domu omladine, a drugi na otvorenom, na Tašmajdanu i da će Grad obezbediti svu potrebnu logistiku.

Stručnjaci treba da definišu sve potrebne detalje u smislu da li bi tom događaju prisustvovali samo revakcinisani, negativno testirani i da li bi se nosile maske i slično, a da bi rezultati tog eksperimenta bili dalji putokaz u organizaciji većih manifestacija.

Zamenik gradonačelnika Beograda ranije, je u ime Grada izneo incijativu da se realizuje jedan kontrolisani eksperiment, poput onih koji su urađeni u Barseloni, Amsterdamu i u drugim gradovima.

Ideja koju je izložio podrazmeva da Beograd zajedno sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, Medicinskim fakultetom i svim relevantnim stručnim učesnicima realizuje koncerte, pri čemu bi struka odredila ko može da dođe na te događaje, a zatim bi se ti ljudi pratili kako bi se izradila relevantna medicinska studija.

Što se tiče gradskih manifestacija poput Birfesta, Sajma knjiga i sličnih, Vesić je mišljenja da će se svi ovi događaji održati, a rezultati studije koju predlaže bi bili dobar pokazatelj za način na koji bi se oni mogli organizovati.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track