15:04

STARI KAFANAC I POSLEDNJI BOEM BEOGRADA: Čuvena Gita sa Save od 16-te godine je u kafani, a danas je ŽIVA LEGENDA prestonice!

KURIR TELEVIZIJA

STARI KAFANAC I POSLEDNJI BOEM BEOGRADA: Čuvena Gita sa Save od 16-te godine je u kafani, a danas je ŽIVA LEGENDA prestonice!

Beograd -

Margarita Petrović od oca Italijana i majke Čehinje Austrijanke odrasle u Sarajevu. U mahalama je kao dete naučila kako da ustane kada padne. To je i danas drži jakom. Klavir svira od kada zna za sebe.

Poeziju, boemsku život i muziku zavolela je u kafani Davorina Popovića. Danas ima osamdeset godina i sopstvenu kafanu. Kada je maštala o tome da njena kafana izgleda i ima dušu kao kafana legendarnog Arsena nije ni slutila da će i sama postati legenda jednog grada, Beograda.

Margarita Petrović
foto: Kurir televizija

Sarajevska kaldrma naučila ju je kako da korača kroz život, te je iz svake muke u životu naučila da izvuče ono najbolje.

- Sarajevo je bilo najboemskiji grad stare Jugoslavije. Ja sam od 16. godine provodila vreme u kafani Davorina Popovića i ceo život sam sanjala da napravim nešto što sam tamo ostavila - kaže Margirta.

- Mi smo se igrali po ceo dan, padali, ti se naučiš da se dižeš kad padaš - priča ova divna žena.

Novac joj u životu nikada nije bio važan, važna je pesma, muzika i poezija.

Margarita Petrović
foto: Kurir televizija

- Kod mene novac nema nikakvu vrednost, ovde je vrednost da budeš čovek boem i da umeš da se ponašaš i da umeš kad ti neko svira da ćutiš - kaže Gita.

Ženi boemu, zaljubljeniku u lepu reč i muziku društvo nije teško pronaći, a da se sličan sličnome raduje govori i neobično prijateljstvo Margarite i Stefana Ilića, muzičara.

- Zajednička tema je uvek muzika i život i uživanje. Muzika je Gitin život, ona ume da uživa i da peva i da sluša i da plače, može da se rasplače na jedan ton - kaže Stefan.

Margarita Petrović
foto: Kurir televizija

Ova vanserijska žena naglašava da je u životu najvažnije steći smisao života.

- Ceo život sam imala neki pozitivan stav, ja nikada nisam priznavala da postoje problemi. Postoje, ali su rešivi. Danas postoje, sutra će se rešiti. Pevaj, gledaj u drvo - poručuje ova neobična žena.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

05:02

SVE VEĆA POTRAŽNJA ZA SRPSKOM BANJOM: I domaći i strani stručnjaci potvrdili da je NAJBOLJA za plućne bolesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track