BESPLATNI OBILASCI NOVOG GROBLJA: Ove nedelje priča o znamenitim Srpkinjama
Foto: Nebojša Mandić

UZ ISTORIČARA UMETNOSTI

BESPLATNI OBILASCI NOVOG GROBLJA: Ove nedelje priča o znamenitim Srpkinjama

Beograd -

Besplatni obilasci Novog groblja u Beogradu uz istoričara umetnosti biće u nedelju 6. i 13. juna, saopštile su JKP "Pogrebne usluge".

U nedelju 6. juna od 11 sati tema obilaska Novog groblja "Satkane od duše i uma - priča o znamenitim Srpkinjama". A sledeće nedelje, takođe s početkom u 11 sati, građani će besplatno moći da obilaze groblje s temom "Veliki ljudi široke duše - priča o zadužbinarima i dobrotvorima". Obilaske vodi istoričarka umetnosti dr Violeta Obrenović.

Povodom 20 godina od osnivanja Udruženja kulturno značajnih grobalja Evrope, čiji je član i Novo groblje od 2004, a gde su i čuvena evropska groblja poput Per la Šez iz Pariza i Steljano iz Đenove, Nedelja otkrivanja evropskih grobalja izuzetno traje 20 dana. JKP "Pogrebne usluge" u znaku su još jednog velikog jubilieja - 17. avgusta 2021. navršava 135 godina od osnivanja Novog groblja, što je ujedno i datum koji se uzima kao datum osnivanja JKP ""Pogrebne usluge". Više detalja na linku https://beogradskagroblja.com/besplatni-vodjeni-tematski-obilasci-novog-groblja-povodom-20-godina-od-osnivanja-udruzenja-kulturno-znacajnih-grobalja-evrope-asce/

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track