VESIĆ O BLOKU 37: Investitor da sačeka, građani da ostanu dostojanstveni
Foto: Kurir

zamenik gradonačelnika beograda

VESIĆ O BLOKU 37: Investitor da sačeka, građani da ostanu dostojanstveni

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da, kada je reč o zgradi u novobeogradskom bloku 37, investitor ima sve građevinske dozvole i ima pravo da gradi, ali da, sa druge strane, građevini tog gabarita nije tu mesto, jer zatvara sve druge zgrade.

Vesić je, gostujući na TV Prva, rekao da su građani potpuno u pravu, a da investitoru, austrijskoj kompaniji Durst, može da bude ponuđeno ono što je u skladu sa zakonom - da ga Grad obešteti za novac koji je uložio u tu lokaciju i za broj kvadrata na nekoj drugoj lokaciji.

Blok 37, Izgradnja, Investitor
foto: Facebook Printscreen/Goran Vesić

Istakao je da ta ponuda investitoru i dalje stoji, ako je spreman za razgovor. Vesić je ocenio da nije bilo u redu da počnu radovi i da je investitor trebalo da sačeka proces preispitivanja građevinske dozvole.

"Moja poruka investitoru je da treba da sačeka, da neće izgubiti novac", istakao je Vesić. On je ukazao da Beograd zavisi od investicija i od toga da se gradi.

Vesić je izrazio uverenje da će rešenje biti nađeno, a građane je pozvao da budu dostojanstveni i ne nasedaju na provokacije, pre svega političke.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track