DECA IZ BANJALUKE U POSETI BEOGRADU: Danas smo ih podsetili da je Beograd glavni grad svih Srba, gde god oni živeli! (FOTO)
Foto: Beoinfo

Štićenici Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja

DECA IZ BANJALUKE U POSETI BEOGRADU: Danas smo ih podsetili da je Beograd glavni grad svih Srba, gde god oni živeli! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Štićenici banjalučkog Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" borave u Beogradu, a tim povodom primio ih je pomoćnik gradonačelnika Adreja Mladenović.

Mladenović je izrazio zadovoljstvo što su deca gosti u Starom dvoru i što imaju mogućnost da pogledaju važne znamenitosti Beograda i interesantne lokalitete i na taj način se više upoznali sa našim glavnim gradom.

Andreja Mladenović, deca, Banjaluka
foto: Beoinfo

"Danas smo ih podsetili da je Beograd glavni grad svih Srba, gde god oni živeli. Nadam se da ćemo uskoro ponoviti posetu sa izmenjenom grupom dece koja će imati priliku da obiđu zoološki vrt, stadione, spomenike i Hram Svetog Save, ali i nekih od muzeja", rekao je on i podsetio da Dom "Rada Vranješević" funkcioniše na teritoriji cele Republike Srpske.

Naglasio je da će se nastaviti dobra višedecenijska saradnja između domova iz Banjaluke i Beograda.

"Pružajući dobrodošlicu deci podstičemo ih da idu napred, da budu još bolji đaci, sa željom da im zajedno pomognemo da izađu na pravi put. To podrazumeva da završe dobre škole, nađu posao i postanu ugledni članovi društva. Nadam se da su deca imala prijatan boravak ovde i da će se brzo vratiti," kazao je Mladenović.

Direktor Doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut rekao je da veliki broj dece nije imao priliku da bude u Beogradu.

Andreja Mladenović, deca, Banjaluka
foto: Beoinfo

Izrazio je nadu da će ova saradnja trajati i ubuduće i da će 90 dece, koliko broji ta ustanova, moći u kontinuitetu da posećuje Beograd.

"Hvala i Zoranu Milačiću, direktoru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine 'Zvečanska', koji je bio naš domaćin. Ta ustanova nam pomaže u organizaciji rada u edukaciji našeg kadra i uvođenju novih usluga u sistem socijalne zaštite", rekao je Kajkut.

Direktor "Zvečanske" Zoran Milačić podsetio je na dugogodišnju saradnju sa dečjim domom u Banjaluci i naglasio da su tu da podrže sve njihove potrebe.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track