VESIĆ PODELIO TABLETE OSNOVCIMA I RECITOVAO PESMICU "STRAŠAN LAV": Slikovito objasnio kako ćemo pobediti koronu
Foto: Nikola Anđić

početak školske godine

VESIĆ PODELIO TABLETE OSNOVCIMA I RECITOVAO PESMICU "STRAŠAN LAV": Slikovito objasnio kako ćemo pobediti koronu

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić učenicima Osnovne škole "Drinka Pavlović" podelio je Beo-tablete. U pitanju je prvi kontigent Beo-tableta kojima se sprovodi digitalizacija nastave, a koji će se deliti do 15. septembra. Ukupno će biti nabavljeno 67.952 tableta za osnovce i 6.752 laptopova za beogradske nastavnike i učitelje.

Goran Vesić, tableti
foto: Nikola Anđić

Tableti će biti distribuirani direktno po školama, a deca će u školama dobiti reverse koje roditelji treba da potpišu. Deca potom taj revers vraćaju u školu, kada će preuzeti tablete i karticu, ali tableti će se koristiti isključivo za učenje. - Tableti se gase u 22 časa i imaju ograničen pristup, neće moći da se koriste do 6 ujutru. Dovoljno je da se skenira kju-ar kod, nakon čega i nastavnik skenira svoj kju-ar kod i uvezuje svu decu iz istog odeljenja kako bi u svakom trenutku znao koji je tablet onlajn na nastavi, a koji nije - rekao je Vesić. Nastavnici će, s druge strane, dobiti laptopove.

Goran Vesić, tableti
foto: Nikola Anđić

- Važno je što smo počeli školsku godinu normalno, pitanje je kakvo bi njihovo obrazovanje bilo da je još jedna godina bila onlajn. Konkurs za refundaciju udžbenika trajaće do 30. septembra, a do sada se prijavilo 12.500 roditelja.

- Pozivam sve da iskoriste pravo za refundaciju za prvi i drugi razred. Za sat vremena se prijavilo oko 30% roditelja.

Vesić je deci izrecitovao pesmicu Duška Radovića "Strašan lav" i slikovito im objasnio kako ćemo pobediti koronu.

1 / 11 Foto: Nikola Anđić

- Nosimo masle, drživo distancu, peremo ruke i korona će nestati. Kako kaže u pesmici "Dok ga Brana jednog dana nije gumom izbrisao. Strašno, strašno!" - recitovao je Vesić.

01:19

VESIĆ PODELIO TABLETE OSNOVCIMA I RECITOVAO PESMICU STRAŠAN LAV

Kurir.rs/ A. K./Foto: Nikola Anđić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track