NI UŠĆE, A NI ADA: Definitivno poznato gde će biti premešten Stari savski most, a evo kad startuju radovi
Foto: Nebojša Mandić

odluka

NI UŠĆE, A NI ADA: Definitivno poznato gde će biti premešten Stari savski most, a evo kad startuju radovi

Beograd -

Sudbina Starog savskog mosta intrigira javnost od prvog pominjanja da će biti srušen i zamenjen novim.

Do danas smo čuli razne verzije šta će biti sa mostom koji je nekako posebno prirastao za srce Beograđana, a generalni gradski urbanista Marko Stojčić otkrio je koje rešenje je trenutno izvesno.

- Stari savski most biće izmešten u sekcijama na jednu lokaciju koja se nalazi uz Dunav na opštini Palilula - izjavio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić i dodao da je ta lokacija u vlasništvu Grada Beograda.

Na toj lokaciji čekaće na konačnu odluku o njegovoj daljoj sudbini.

Stojčić je objasnio da će delovi mosta ostati tamo dok se ozbiljno ne razmotre svi predlozi i ideje šta da se radi sa tom konstrukcijom odnosno da li će biti iskorišćena za novu mostovsku konstrukciju ili na neki drugi način za potrebe Grada Beograda.

- Most se naravno neće bacati, delovi će biti deponovani, njegovo uklanjanje i izgradnja novog mosta počeće sledeće godine tako da su pred nama veoma intenzivne godine u smislu izgradnje mostovske infrastrukture - rekao je Stojčić.

Prvobitna ideja bila je da most bude premešten u Park Ušće te da se u sklopu njega nađu kafići i restorani, međutim, od te ideje se odustalo.

Građani su imali priliku da se izjasne za jednu od dve opcije koje su ranije postojale. Pobedila je opcija po kojoj bi most trebalo da se nađe upravo u Parku Ušće, a druga je bila da bude premešten između Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova.

Kako je druga dobila manje glasova odlučeno je da na toj lokaciji bude izgrađen novi pešačko-biciklistički most koji bi trebalo da poveže Blok 70 i Adu Ciganliju, a nacrti novog mosta već su predočeni javnosti.

Međutim, što se tiče Starog svaskog mosta, sada se pojavila i najizvesnija varijanta i to samo do odluke o konačnoj sudbini najomiljenijeg mosta u prestonici.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track