BEZBEDNO NA PUTU OD KUĆE DO ŠKOLE: Đaci prvaci savladali kako da pravilno pređu ulicu! (FOTO)
Foto: JKP Parking servis Beograd

Đaci vas mole, usporite pored škole

BEZBEDNO NA PUTU OD KUĆE DO ŠKOLE: Đaci prvaci savladali kako da pravilno pređu ulicu! (FOTO)

Beograd -

Edukativnom predstavom o bezbednom ponašanju na putu od kuće do škole u OŠ „Stefan Nemanja”, „Parking servis“ je završio predavanja na opštini Savski venac u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“.

Ovogodišnji, jubilarni 15. ciklus akcije započeo je tokom Dečje nedelje i do sada su osnove pravilnog ponašanja u saobraćaju savladali đaci prvaci sa opština Stari grad, Mladenovac, Sopot i Savski venac. Đaci su na edukativnoj predstavi naučili kako pravilno da prelaze ulicu, tumače saobraćajne znake, kao pešaci ali i kao biciklisti.

Parking servis, OŠ Stefan Nemanja, edukativna predstava, parking za bicikle
foto: JKP Parking servis Beograd

- „Parking servis“ je na zahtev ove škole, a u saradnji sa Opštinom Savski venac, sa velikom zadovoljstvom izašao u susret inicijativi roditelja škole „Stefan Nemanja“, da se ovde postavi parking za bicikle. „Parking servis“ je ispred škole ugradio sedam takozvanih „P“ profila za bezbedno ostavljanje dvotočkaša i vrlo rado ćemo se i u budućnosti odazivati ovakvim inicijativama za povećanje bezbednosti dece i promociju korišćenja bicikala. Do sada smo, tokom oktobra, u okviru naše akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ već obišli prvake sa područja opština Mladenovac, Sopot, Stari grad i Savski venac, a do kraja godine ćemo se družiti sa svih 17.000 đaka prvaka, rekao je Andrija Čupković, direktor JKP „Parking servis“.

Parking servis, OŠ Stefan Nemanja, edukativna predstava, parking za bicikle
foto: JKP Parking servis Beograd

Kako bi smanjila opterećenje saobraćajem i povećala bezbednost dece u ovom delu grada, škola je započela promociju korišćenja bicikala kao prevoznog sredstva, što je podržao veliki broj roditelja i dece. Škola je za bicikle svojih đaka obezbedila prostor sa nadstrešnicom i video nadzorom, gde su ugrađeni parkinzi. Za sve đake prvake „Parking servis“ je obezbedio prsluke u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, koje mogu da koriste i kao pešaci i kao biciklisti, kako bi bili vidljivi i bezbedni učesnici u saobraćaju.

- Opština Savski venac je i ove godine imala veliki broj edukativnih programa, kojima se podiže bezbednost u saobraćaju, kao što su „Bezbedan školarac“ i „Bezbedne ulice“, a takođe smo prvi put ove godine obezbedili besplatna auto sedišta za decu starosti od jedne do tri godine i trudimo se da i na taj način da podignemo bezbednost u saobraćaju i kulturu ponašanja u samoj vožnji, rekao je predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović.

Parking servis, OŠ Stefan Nemanja, edukativna predstava, parking za bicikle
foto: JKP Parking servis Beograd

„Parking servis“ će, ako zdravstvena situacija dozvoli, nastaviti predavanja u školama, edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima. Ukoliko to ne bude moguće, svi prvaci će moći da prate predavanja u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ preko Jutjub kanala „Parking servisa“.

Predstavi su prisustvovali izvršni direktor JKP „Parking servis” Miloš Petrović, direktor OŠ „Stefan Nemanja” Sava Jerković i predstavnica Saveta roditelja škole „Stefan Nemanja“ Gordana Gavrilović.

JKP Parking servis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track