VESIĆ PODELIO 59 TABLETA UČENICIMA BOGOSLOVIJE: Za predavače 14 laptopova (FOTO)
Foto: Beoinfo

- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić

VESIĆ PODELIO 59 TABLETA UČENICIMA BOGOSLOVIJE: Za predavače 14 laptopova (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podelio je danas 59 tableta za učenike Srpske pravoslavne bogoslovije Svetog Save. Predavačima Bogoslovije Grad Beograd je obezbedio 14 laptopova.

Vesić je podsetio da su prethodno tablete dobila sva deca u Beogradu od trećeg do šestog razreda, dok su njihovi nastavnici dobili laptopove.

Goran Vesić, Bogoslovija, tableti
foto: Beoinfo

– Imao sam čast da posetim Bogosloviju Svetoga Save, jednu od naših najznačajnijih obrazovnih institucija s najdužom tradicijom u Beogradu, koju je osnovao Dositej Obradović tokom Prvog srpskog ustanka – kazao je Vesić.

Grad Beograd hoće da stane iza svake naše naučne institucije, a Bogoslovija je jedna od najznačajnijih, istakao je zamenik gradonačelnika.

– Verujem da će im tableti i laptopovi pomoći da unaprede nastavu jer se polaznici Bogoslovije pripremaju za poseban posao i važnu društvenu aktivnost. Sutra će ova deca biti sveštenici i prenosiće božje reči, ali i pomagati da budemo bolje i humanije društvo – rekao je Vesić.

On je istakao da Grad Beograd sa Srpskom pravoslavnom crkvom radi na realizaciji nekoliko značajnih projekata.

Goran Vesić, Bogoslovija, tableti
foto: Beoinfo

– Gradi se crkva na Novom Beogradu, koja je potrebna zbog broja stanovnika i vernika u tom delu grada. Radi se na projektu otkrivanja temelja Uspenske crkve na Kalemegdanu, najstarije beogradske crkve uništene tokom turske okupacije. Najvažniji projekat je uređenje platoa oko Hrama Svetog Save, uređenje fasade Parohijskog doma i izgradnja nove zgrade Patrijaršije – najavio je Vesić.

Rektor Bogoslovije Radomir Vrućinić zahvalio je Gradu Beogradu na donaciji tableta i laptopova, istakavši da će uređaji olakšati nastavni rad i komunikaciju profesora i učenika.

1 / 4 Foto: Beoinfo

– Nadam se da ćemo ovom saradnjom, kao i drugim projektima učvrstiti veze Bogoslovije i Grada Beograda – poručio je Vrućinić.

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track