NOVINE NA MEDAKU: Stigli novi džambo kontejneri (FOTO)
Foto: Beoinfo

Promena tehnologije sakupljanja i odnošenja otpada

NOVINE NA MEDAKU: Stigli novi džambo kontejneri (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” završava projekat promene tehnologije sakupljanja i odnošenja otpada u beogradskom naselju Medaković, koje teritorijalno pripada opštini Zvezdara i Voždovac, saopšteno je iz ovog preduzeća. Iz ovog naselja se povlači iz upotrebe 350 klasičnih nadzemnih kontejnera zapremine 1,1 metar kubni, a postavljaju 132 nova džambo kontejnera zapremine 3,2 kubika.

Miljakovac, kontejner, kontejneri
foto: Beoinfo

Džambo kontejneri zauzimaju manji deo javne površine, a primaju veće količine otpada. Poklopci ovih kontejnera su uvek zatvoreni tako da životinje lutalice i ptice ne mogu osipati otpad van njega. Kontejner se otvara pomoću nožne papuče, što sugrađanima znatno olakšava njegovu upotrebu. Pored unapređenja komunalnih efekata, prednost džambo kontejnera je u tome što nemaju točkiće pa je njihovo pomeranje gotovo onemogućeno, izuzev kamionima „Gradaske čistoće”.

Nesavesnim izmeštanjem kontejnera, učesnici u saobraćaju se dovode u opasnost, a nova tehnologija odlaganja otpada u džambo kontejnere rešava ovaj problem.

kontejner, kontejneri, džambo kontejneri, Medaković
foto: Beoinfo

„Čistoća” apeluje na sugrađane da savesno odlažu otpad, da ga ne ostavljaju pored kontejnera ili na zelene i druge javne površine. Takođe, mole se sugrađani da u kontejnere ne bacaju žar i nedovoljno ohlađen pepeo kako ne bi izazvali požar, uništili kontejner i doveli u opasnost okolno rastinje i objekte.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track