VIKTOR JE NAJMLAĐI UPRAVNIK ZGRADE U BEOGRADU: Stanari ponosni na njega, a sada je stigla i jedna zvanična titulu
Foto: Printscreen/Facebook

VIKTOR JE NAJMLAĐI UPRAVNIK ZGRADE U BEOGRADU: Stanari ponosni na njega, a sada je stigla i jedna zvanična titulu

Beograd -

O Viktoru Lukiću, najmlađem upravniku u Beogradu pisali smo već nekoliko puta, a sada postoji još jedan razlog za to.

Ovaj devetnaestogodišnji mladić izvojevao je još jednu pobedu za svoju zgradu i stanare koji mu ukazuju puno poverenje, te je ulaz o kom on vodi računa proglašen najlepšim ulazom u 2021. godini u Beogradu.

Viktor je upravnik zgrade u Ulici Stevana Opačića 12 u Rakovici koja je dom za 70 stanara. Komšije su ga i ranije hvalile i govorile kako je uspeo da preporodi svoju zgradu, a sada su trud i zalaganje nagrađeni.

- Oni su nagrađeni izvođenjem radova po svom izboru, postavljanjem behaton ploča na prilazu zgradi i stepeništu, novim cvećem… Stanari su dobili i nove otirače, kantu za otpatke, simbolične poklone poput šolja i privezaka. Pre svega, dobili su nagradu koja ima simbolično, ali za nagrađene najveću vrednost, plaketu „Najlepši ulaz 2021“ - navodi se na sajtu Javnog preduzeća "Gradsko stambeno".

Kako dalje navode, pošto ih je kovid-19 ove godine omeo da tradicionalno ispoštuju Svetski dan stanovanja, 2. oktobar, kao dan za dodelu nagrada, odlučili su da Viktor bude njihov „partner“ u najavi konkursa sledeće godine, koji će biti raspisan na Svetski dan komšija, poslednjeg petka u maju mesecu 2022. godine.

- Svrha ovog konkursa jeste da podižemo nivo svesti o značaju čuvanja i održavanja svake stambene zgrade kao zajedničkog doma svih njenih stanara. Posebno nam je drago što sve veći broj mladih pokazuje interesovanje da unapredi nivo kvaliteta života u svojoj stambenoj zgradi. Još jednom čestitamo Viktoru i njegovim komšijama i zahvaljujemo se svima koji su svojim prijavama ove godine doprineli da konkurs, uprkos pandemiji, ipak protekne uspešno - zaključuju.

Ponos komšija

Inače, Viktor nezvanično je funkciju upravnika zgrade obavaljao još od svoje 16. godine. I otkako je zgrada u njegovim rukama, stanari se ponose njome i njime naravno.

Em što im je zgrada sada mnogo lepša, Viktor se ističe i humanitarnim radom, kao i organizacijom radnih akcija.

Tako je, između ostalog, jedne zime nabavio 250 kilograma soli za posipanje po ulici, takođe, redovno okuplja komšije da sređuju parkić, ulaz u zgradu i prostor oko nje.

Krajem septembra prošle godine izvojevao još jednu pobedu za svoju zgradu - od opštine Rakovica tražio je da se ispred ulaza u zgradu koju zastupa, napravi novo stepenište, što je nedugo zatim i urađeno.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track