OD PONEDELJKA POČINJE KONKURS ZA UPIS U PREDŠKOLSKE USTANOVE: Ove godine oko 14.000 slobodnih mesta
Foto: RINA

dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta

OD PONEDELJKA POČINJE KONKURS ZA UPIS U PREDŠKOLSKE USTANOVE: Ove godine oko 14.000 slobodnih mesta

Beograd -

U ponedeljak 11. aprila počinje konkurs za upis u državne predškolske ustanove i trajaće do 13. maja, dok će konačne liste upisanih mališana biti poznate krajem juna, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je istakao da će na ovogodišnjem konkursu biti oko 14.000 slobodnih mesta, ali i da očekuje dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta zbog završetka izgradnje novih vrtića.

Ova mesta omogućiće pet novih objekata u kojima su radovi u završnim fazama. Mesta za mališane biće na Čukarici, Bežanijskoj kosi, Zemunu, Zvezdari, Obrenovcu.

- Najveći pritisak je kao i prethodnih godina u najmnogoljudnijim oštinama, pre svega na Novom Beogradu, Paliluli, Voždovcu. U skladu sa potrebama pokrenuta je i inicijativa za otvaranjem novih mesta, pa se na Novom Beogradu gradi pet novih objekata, a vrtić na Bežanijskoj kosi je u završnoj fazi - rekao je Gak.

On je dodao da Grad podjednako misli i na decu iz prigradskih opština gde će se takođe u narednom periodu raditi na upisivanju svih mališana kako bi listu čekanja sveli na minimum.

Nastavljamo i saradnju sa privatnim vrtićima u koje ide oko 22.000 mališana čiji boravak subvencioniše Grad, rekao je Gak i dodao da Sekretarijat u skladu sa zakonom prati rad svih privatnih predškolskih ustanova.

- Veliki posao je do sada urađen, ali nećemo tu stati. Nastavljamo dalje dok sve mališane sa teritorije Grada Beograda ne upišemo u vrtiće - zaključio je Gak.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja