PRIPADNICI ROSU SE POVUKLI: Pretresli više prodavnica u Kosovskoj Mitrovici i Štrpcu! Oglasila se Kancelarija za KiM (FOTO)
Foto: Kurir

PRIPADNICI ROSU SE POVUKLI: Pretresli više prodavnica u Kosovskoj Mitrovici i Štrpcu! Oglasila se Kancelarija za KiM (FOTO)

Politika -

Specijalci policije sa dugim cevima povukli su se nakon pretresa nekoliko prodavnica u severenom delu Kosovske Mitrovice i Štrpcu.

Lokalni mediji na albanskom preneli su prethodno da je akcija pokrenuta radi suzbijanja šverca robe i tokova nelegalne trgovine.

Akcija u Mitrovici odvijala se u takozvanoj Bošnjačkoj mahali, a uz policajce u njoj su učestvovali i pripadnici carine, preneli su RTS-u izvori u tim sredinama.

U Štrpcu je pretreseno nekoliko prodavnica čiji su vlasnici Srbi.

Više naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne u pratnji predstavnika takozvane Carine u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce u potrazi za srpskom robom, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Rosu, Štrpce
foto: Kurir

Dalje je naveo da su "oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija."

- Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama. U te svrhe, Kurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez - istakao je Petković i zaključio:

Rosu, Štrpce
foto: Kurir

- Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

00:28

Oklopna vozila ROSU krenula na sever KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track