VUČIĆU ČESTITKE OD ŠVAJCARSKOG I KIPARSKOG KOLEGE: Nastavak bliske saradnje radi daljeg jačanja odnosa
Foto: Instagram Printscreen

na ponovnom izboru za predsednika

VUČIĆU ČESTITKE OD ŠVAJCARSKOG I KIPARSKOG KOLEGE: Nastavak bliske saradnje radi daljeg jačanja odnosa

Izbori 2022. -

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i dalje pristižu čestitke na još jednom mandatu šefa države.

Danas je primio čestitke predsednika Кipra Nikosa Anastasijadesa i predsednika Švajcarske Ignacija Кasisa.

Anastasijades je u čestitki u ime Vlade i naroda Кipra uputio srdačne čestitke na ponovnom izboru za predsednika Republike Srbije i preneo najsrdačnije želje za uspešno obavljanje odgovornih dužnosti.

- Takođe, želim da iskoristim ovu priliku da Vas uverim da se radujem nastavku bliske saradnje sa Vama radi daljeg jačanja odnosa između naše dve zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom nivou - navodi u svojoj čestitki kiparski predsednik Anastasijades.

Кasis je Vučiću poželeo sve najbolje za lično blagostanje, kao i za prosperitet zemlje. - Švajcarska i Republika Srbija imaju odlične bilateralne odnose zasnovane na međusobnom poverenju. Mi smo važni i dugogodišnji partneri, koji teže istom cilju i imaju sličan pristup mnogim oblastima, kao što su nauka i inovacije. Drago mi je što održavamo redovne i konstruktivne kontakte. To nam omogućava da negujemo i jačamo naše odnose, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom nivou. Štaviše, o ovoj dugogodišnjoj iintenzivnoj saradnji svedoči i pokretanje novog programa saradnje 2022-25. Želim da iskoristim svoj mandat kao predsednik Švajcarske Кonfederacije za podsticanje i razvoj bilateralne saradnje između naše dve zemlje. U tom smislu, radujem se nastavku naše aktivne i produktivne saradnje - navodi se u čestitki švajcarskog predsednika Кasisa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja