DEČJE IGRALIŠTE IŠARALI SIMBOLIMA ONIH KOJI SU UBIJALI SRPSKU DECU: Kukasti krstovi na klackalicama, toboganima, vrteškama (FOTO)
Foto: Prinscreen Facebook

UžasNA slika u mirijevu

DEČJE IGRALIŠTE IŠARALI SIMBOLIMA ONIH KOJI SU UBIJALI SRPSKU DECU: Kukasti krstovi na klackalicama, toboganima, vrteškama (FOTO)

Beograd -

Stanovnici beogradskog naselja Mirijevo ogorčeni su što je jedno dečje igralište išarano nacističkim simbolima - simbolima onih koji su ubijali srpsku decu!

Istina, u nekim komentarima ispod objavljenih fotografija pokušano je da se sve to podvede pod, da kažemo, "zabavu mališana koji su eto ne znajući šta crtaju nacrtali baš kukaste krstove".

Kukasti krstovi
foto: Prinscreen Facebook

Ovde niko ne govori o nekakvim balavcima koji nisu imali šta pametnije da rade, pa našli da švrljaju po igralištu. Strašno je uništavati u svako slučaju, ali ovde se govori o opasnosti da im umovi postanu totalno izvitopereni. A ko, u stvari, može reći sa sigurnošću da su to uradila deca? Nemojte da se lažemo, ne crta se ovo tek tako, iz neznanja. Al i da prihvatimo da nisu znali simboliku - onda su u pitanju ograničene ličnosti koje nisu našle za shodno ni da pročitaju neku rečenicu o onome što bi da crtaju. Ne zna se koji su opasniji.

1 / 5 Foto: Printscreen Facebook

Ovde niko ne govori o svastici kao jednom od simbola budizma ili hinduizma, niti o pojavljivanju njenih motiva još u neolitu ili u izvornim severnoameričkim kulturama, niti u Vinčanskom pismu. Ne, ni o čemu drugom što vam pada na um, osim i isključivo kao o simbolu nacističke Nemačke, simbolu pod kojim je Adolf Hitler sa svojim sledbenicima činio najstrašnija zlodela u Drugom svetskom ratu.

1 / 6 Foto: Wikipedia

U ovom tekstu je jedino značenje kukastog krsta ono zversko koje su u sebi nosili nacisti i njihove sluge dok su streljali u Kragujevcu, Kraljevu, Dragincu, Jasenovcu, Jastrebarskom, dok su na bajonete nabadali bebe u majčinom naručju, dok su ubijali 100 Srba za jednog poginulog Nemca! Ta i takva svastika zauvek će ostati simbol zla.

I veoma je tužno i žalosno što u slobodarskoj Srbiji postoje oni koji veličaju ideologiju i užase počinjene nad našim stanovništvom.

Kurir.rs

Bonus video:

01:14

DA SE NE ZABORAVI: 80 godina masovnog stradanja civila u Kragujevcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track