SPS nije raspravljao o promeni vlasti u Beogradu

SPS nije raspravljao o promeni vlasti u Beogradu

Beograd -
Đukić Dejanović je rekla da su se članovi Predsedništva SPS usaglasili da, tamo gde postoji mogućnost, lokalne vlasti treba prekomponovati i formirati po modelu koji postoji na republičkom nivou

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da na sednici Predsedništva SPS-a nije bilo reči o prekomponovanju vlasti u Beogradu.

"Nije bilo reči o Beogradu. Beograd nije pominjan", naglasila je Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović je kazala da su se članovi Predsedništva usaglasili da, tamo gde postoji mogućnost, lokalne vlasti treba prekomponovati i formirati po modelu koji postoji na republičkom nivou.

Na sednici Predsedništva, koja je trajala nešto više od dva sata, bilo je reči i o putovanju premijera Srbije i predsednika SPS Ivice Dačića u Brisel naredne sedmice, kao i o radu vlade u prethodnom periodu, koji je ocenjen kao "dobar i korektan".

Ranije danas, zamenik predsednika SPS Žarko Obradović je rekao novinarima da Predsedništvo SPS smatra da lokalnu vlast treba prekomponovati i napraviti po modelu koji postoji na republičkom nivou.

"Postoji apsolutna saglasnot članova Predsedništva da lokalnu vlast, svuda tamo gde imamo dovoljan broj odbornika treba praviti po modelu na kome je napravljena republička vlast", rekao je Obradović novinarima u sedištu SPS-a u pauzi sednice Predsedništva.

On je kazao da je Predsedništvo razgovaralo o lokalnoj vlasti u Novom Sadu, ali ne i u ostalim lokalnim samoupravama, dodavši da "čim postoji saglasnost svih, onda nema uopšte potrebe za isticanjem nekih lokalnih samouprava".

Na sednici Predsedništva SPS, kako je kazao, bilo je reči i o radu Vlade Srbije u poslednjih mesec dana, evropskim integracijama, kao i o tome kako rešiti pitanje deficita u budžetu Republike.

Obradović je rekao da je Predsedništvo ocenilo da je vlada u protekle 4,5 nedelje radila dobro i da je "apsolutno radila timski", ali i da ima dosta zadataka na kojima se mora raditi u narednom periodu.

"Razgovarali smo o tome kako nadomestiti manjak novca, odnosno deficit u budžetu koji je nastao tokom šest meseci pre izbora nove vlade, kako povećati procenat zapošljavanja, odnosno kako otvoriti nova radna mesta, ali i kako sačuvati postojeća, kako unaprediti proizvodnju...", rekao je on.

Predsedništvo SPS-a je razgovaralo i o nastavku evropskog puta Srbije i evropskim integracijama, rekao je Obradović i podsetio da predsednik SPS i premijer Srbije Ivica Dačić sledeće nedelje putuje u Brisel, gde će razgovarati o tome, ali i o dijalogu Beograda i Prištine, "razgovorima koje treba obaviti i sporazumima koje treba sprovesti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track