Danas aeromiting Batajnica 2012.

Danas aeromiting Batajnica 2012.

Beograd -
Na početku aeromitinga više od 30 aviona i helikoptera Vojske Srbije učestvovaće u defileu

BEOGRAD - Međunarodni aeromiting "Batajnica 2012", koji se organizuje povodom obeležavanja 100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva, biće održan danas na vojnom aerodromu kod Beograda, uz učešće velikog broja aviona i helikoptera iz Srbije i još 11 zemalja.

Na početku aeromitinga više od 30 aviona i helikoptera Vojske Srbije učestvovaće u defileu (preletu), a posetioci će imati prilike da vide i najmodernije avione poput švedskog Gripena, ruskog Mig-29 M2, Jurofajtera, francuskog Rafala, američkog F-16 i druge. Svoje umeće predstaviće i ruska akro-grupa "Striži", koja leti na avionima Mig-29. Ulaznice za aeromiting koštaju 200 dinara.

Zbog održavanja međunarodnog areomitinga "Batajnica 2012", danas će biti izmenjen saobraćajni režim na prilazu Batajnici, što će biti jasno označeno saobraćajnom signalizacijom, saopšteno je iz Gradskog sekretarijata za saobraćaj.

Saobraćaj od raskrsnice Novosadski put - Ulica majora Zorana Radosvljevića do Aerodroma "Batajnica" regulisaće saobraćajna policija, a iz Sekretarijata su apelovali na građane da za dolazak na aeromiting koriste sredstva javnog prevoza - "BG voz" i autobuse.

Građani koji na miting dolaze svojim vozilama neće moći da dođu neposredno do aerodroma, već će biti usmeravani da se parkiraju u ulicama u naselju Batajnica, koje će biti obeležene za parkiranje.

Prevoz do aerodoma "Batajnica" biće organizovan autobusima javnog prevoza, pa će do aerodroma građani moći da stignu autobusima 706E koji saobraća od Keja oslobođenja u Zemunu do aerodroma "Batajnica" i 706A od Bačke ulice u Zemunu do aerodroma.

Saobraćaće i autobus 700A koji će voziti od Železničke stanice "Batajnica" do aerodroma "Batajnica", saopšteno je iz Sekretarijata a objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Do naselja Batajnica građani će moći da stignu i autobusom 73 koji vozi od Bloka 45 na Novom Beogradu do železničke stanice u Batajnici i 702 koji ide od Busije do železničke stanice u Batajnici.

Autobuska linija 703 voziće od Ugrinovaca do železničke stanice u Batajnici, 706 sa Zelenog venca do Batajnice, a 706E sa zemunskog Keja oslobođenja.

Građani će moći da koriste i "BG voz" koji će na relaciji "Pančevački most - Železnička stanica "Batajnica" saobraćati po redu vožnje za radni dan, odnosno sa intervalom polaska na 15 minuta od šest do devet časova i od 14 do 16 časova , a u ostalim periodima na 30 minuta.

Pored BG voza, "Železnice Srbije" imaju i 10 vozova po smeru na relaciji Beograd- Batajnica.

Iz Sekretarijata za saobraćaj su apelovali na vozače da prate saobraćajnu signalizaciju i uputstva saobraćajne policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track