Marić: Požar na Tari zaustavljen

Marić: Požar na Tari zaustavljen

Srbija -
Očekuje se da što veći broj naleta tri ruska aviona za gašenje požara kao i dva helikoptera, jednog našeg i jednog ruskog, kako bi se konačno pod kontrolu stavio požar na tom području

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je u Srbiji noć protekla relativno mirno što se tiče situacije sa požarima, a na Tari je većina do sada napravljenih protivpožarnih useka pomogla tako da se požar nije širio.

On je dodao da se danas očekuje što veći broj naleta tri ruska aviona za gašenje požara kao i dva helikoptera, jednog našeg i jednog ruskog, kako bi se konačno pod kontrolu stavio požar na tom području.

Predrag Marić je istakao da su na područje Tare stigla pojačanja u ljudstvu iz Vojske Srbije tako da sada tamo dejstvuje više od 700 ljudi pa se očekuje da se danas napravi ključan proboj u smirivanju preostalih požara.

On je kazao da se očekuje mnogo više naleta aviona sa što ranijim početkom što je "juče manjkalo".

Marić je dodao da što se tiče situacije na jugu Srbije, kod Bele Palanke postoji jedan požar, ali se, takođe, očekuje da će zahvaljujući delovanju naše poljoprivredne avijacije i on biti danas ugašen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track