NA KRAJU ULICE JURIJA GAGARINA KINEZI KUPILI 2 PARCELE! Tu će da grade moderan kineski tržni centar, evo kakav
Foto: Youtube Printscreen

novi beograd

NA KRAJU ULICE JURIJA GAGARINA KINEZI KUPILI 2 PARCELE! Tu će da grade moderan kineski tržni centar, evo kakav

Beograd -

U njega će se useliti zakupci iz TC Piramida i Bloka 70 koji je izgoreo, kao i drugi kineski prodavci

BEOGRAD - Zemljište u javnoj svojini Grada Beograda u nastavku Ulice Jurija Gagarina prodato je za 821,2 miliona dinara na javnom nadmetanju koje je juče održano u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući u jutarnjem program TV Hepi.

Novi Beograd, blokovi, Blok 45
foto: Youtube Printscreen

- Na javno nadmetanje javila se kineska kompanija koja je kupila dve građevinske parcele ukupne površine 27.501 metar kvadratni, za koje će u gradski budžet uplatiti preko sedam miliona evra. Oni su najavili izgradnju modernog kineskog tržnog centra u koji će se useliti zakupci iz TC Piramida i Bloka 70 koji je izgoreo, kao i drugi kineski prodavci.

Na parcelama koje su kupili predviđeni su komercijalni sadržaji niske spratnosti – objasnio je Vesić. On je istakao da je kineski centar u Bloku 70 bio neuslovan dok će novi tržni centar biti moderan objekat urađen po svim standardima. Vesić je najavio da će kineski investitor zajedno s predstavnicima Ambasade NR Kine, uz saradnju Vlade Republike Srbije, u petak u Skupštini grada Beograda predstaviti projekat modernog kineskog tržnog centra.

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track