00:12

Radovi na izgradnji novog vodovoda na Trešnji

saopštenje

JKP BEOGRADSKI VODVOD I KANALIZACIJA: Radovi na izgradnji novog vodovoda na Trešnji uspešno se odvijaju svakodnevno

Beograd -

JKP "Beogradski vodvod i kanalizacija" saopštilo je da su objave pojednih medija da se radovi na izgradnji novog vodovoda na Trešnji "nisu pomerili sa mrtve tačke", potpuno neistinte i zlonamerne.

Navode i da se planirani radovi na izgradnji novog cevovoda, čija je vrednost preko 140 miliona dinara, uspešno odvijaju svakodnevno, kao i da će biti završeni i pre planiranog roka.

- Uprkos svakodnevnim radovima ekipa sa teškom mehanizacijom na terenu, pojedini mediji već treći put besramno obmanjuju javnost da su meštani ovog podavalskog naselja nezadovoljni jer je "iskopano svega nekoliko metara" mreže. Istina je, ipak, da je od predviđenih 16 kilometara nove mreže, već napravljeno skoro pet, a da će radovi biti završeni i pre planiranog roka za septembar ove godine. Napominjemo da ovim radovima nije predviđena izgradnja vodovodne mreže do naselja Koviona, što je stanovnicima ovog mesta bilo objašnjeno više puta na terenu i pre početka ovih radova. Direkcija za građevinsko zamljište i izgradnju grada Beograda izradila je projekat za sistem vodosnabdevanja naselja Kovina, Parcane i Ralja, koji je prošao stručnu reviziju Beogradskoh vodovoda, a po kome će se ovo naselje sanbdevati vodom delom preko postojaćeg pravca vodosnabdevanja iz Ripnja, a delom iz budućeg sistema pravca magistralnog cevovoda Makiš - Mladenovac, iz podsistemna Mala Ivanča - navodi se u saopštenju.

Podseća se da su u medijima do sada više puta objavljivani slike i snimci napretka radova na izgradnji vodovodne mreže na Trešnji, a da će stanovnici ovog naselja sada vodu dobiti nakon 30 godina čekanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track