24:50

ŠAPIĆ IMA ŠANSU ZA NOVI POČETAK Analitičari procenili politički profil novog gradonačelnika Beograda: NIJE PRIČLJIV, ALI...

beograd

ŠAPIĆ IMA ŠANSU ZA NOVI POČETAK Analitičari uradili politički profil novog gradonačelnika Beograda: NIJE PRIČLJIV, ALI...(VIDEO)

Beograd -

Imamo novog gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića koga su uspesi u vođenju Novog Beograda preporučili za poziciju prvog čoveka glavnog grada. Uspešni vaterpolista, koji je Srbiji donosio zlatne medalje, poručio je: Imamo jednu tačku dnevnog reda - a to je Beograd koji mora da bude grad - pobednik. "Takav grad - širok, otvoren, različit, topao, grad za sve i grad svih, jeste grad koji ću da zastupam i branim".

Šapić
foto: Printscreen

Poručio je da će vrata njegove kancelarije biti otvorena za sve građane, jer on i planira da bude gradonačelnik svih bez obzira na političku ili svaku drugu pripadnost.Rekao je da nema odustajanja kada je reč o metrou, obilaznici, novom Savskom mostu, tunelu od Karađorđeve, Topčiderskom tunelu, unutrašnjem magistralnom prstenu, fabrikama o prečišćavanju otpadnih voda.

Analitičari
foto: Kurir televizija

Gosti Redakcije ovog jutra bili su Đorđe Vukadinović, politički analitičar i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

- Ono što je bitno to je da grad nastavi da dalje raste. I da se jedna po jedna stavka završava, dakle, sve što je bitno. A ono što je veoma bitno to je da gospodin Šapić dobije podršku svih aktera koji će biti u gradu - rekao je Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

Analitičari
foto: Kurir televizija

Pred Šapićem je niz kapitalnih projekata i on je najavio da će raditi na njihovom završetku.

- Sad se ispostavlja da je bitnije ko će biti zamenik gradonačelnika nego sam gradonačelnik. Naravno, nije tako. Postavljenje Šapića nije došlo bez kontroverzi, između Šapića i Vesića, a ljudi vole da personalizuju. Jedan deo nomenklature unutra SNS nije sa oduševljenjem gledao na taj transfer. Učinak tog transfera je isto diskutabilan. On nije mnogo pričljiv. Ali, nije bez iskustva. On je osam godina vodio Novi Beograd. Mislim da neće toliko biti satanizovan, kao što je bio Goran Vesić. Šapić ima šansu za novi početak - rekao je Vukadinović.

Analitičari
foto: Kurir televizija

Celo gostovanje možete pogledati u VIDEU ISPOD:

24:50

ŠAPIĆ IMA ŠANSU ZA NOVI POČETAK Analitičari procenili politički profil novog gradonačelnika Beograda: NIJE PRIČLJIV, ALI...

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Šapić za govornicom skupštine grada Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja