STAN KOD VUKOVOG SPOMENIKA SE IZDAJE ZA 1.300 EVRA MESEČNO: Stanodavac ga zbog RUSA izdao za mnogo više: Srbi besni zbog OVOGA!
Foto: Shutterstock

strašno

STAN KOD VUKOVOG SPOMENIKA SE IZDAJE ZA 1.300 EVRA MESEČNO: Stanodavac ga zbog RUSA izdao za mnogo više: Srbi besni zbog OVOGA!

Beograd -

Stanodavac izdao stan kod Vukovog spomenika u Beogradu za veću cenu od oglašene koja je bila čak 1.300 evra.

Naime, svakodnevno možemo da pročitamo žalbe podstanara zbog kirija koje su sa dolaskom Rusa otišle u nebo. Tako je ovaj put nastala žestoka rasprava na društvenoj mreži Tviter zbog sledeće objave:

- Izdat stan na kraju za veću cenu nego traženu zbog prevelikog interesa, hvala puno na reakcijama! Baš znači ova grupa nikad brže nisam izdao nešto, hvala još jednom - piše u objavi objavljenoj u tvitu i dodaje se:

- Izdajem stan od 90 metara kvadratna kod Vukovog spomenika kompletno opremljen sa dve velike spavaće sobe, velikom kuhinjom, trpezarijom, dnevnom sobom, terasom i dva kupatila. Renoviranje će biti gotovo 25. ili 26. oktobra i od tad može da se uđe. Cena 1.300 evra.

Ispod tvita su se nizali komentari korisnika ove mreže koji su bili saglasni sa tim da su cene najmova u Beogradu nerealne.

- Nikad mi neće bito jasno zašto ne kupe stan nego daju 1000+ mesečno za kiriju - piše u prvom komentaru dok u drugom stoji:

- Nisam siguran da kao strani državljani mogu da kupe stan bez značajnijih prepreka (na kredit ne sigurno), a i verovatno ne planiraju ovde da se zadržavaju duže od ratnog stanja. Većina tih stanova po tim cenama se izdaje Rusima koji dolaze sa kešom u torbama.

stan, kirija, stanodavci, stanovanje, ključ, ključevi
foto: Shutterstock

Neki korisnici su se pitali da li stanodavci uopšte plaćaju poreze na ovolike najmove.

- Plaća li ko porez na ove iznose? Verujem da je sve po pravilima, stanari prijavljeni, sve kako treba - navodi se u jednom od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja