EVO KAKO DA IZBEGNETE KAZNU AKO VAS SNIMI "OKO SOKOLOVO"! Ovo je uslov da se izvučete, ali njima morate da se obratite!
Sistem "Oko sokolovo" odmah piše kazne, Foto: Zorana Jevtić

manjak parking-mesta

EVO KAKO DA IZBEGNETE KAZNU AKO VAS SNIMI "OKO SOKOLOVO"! Ovo je uslov da se izvučete, ali njima morate da se obratite!

Beograd -

Građani koji dovoze i odvoze decu iz prestoničkih vrtića poslednjih nekoliko dana žale se da sistem "oko sokolovo" piše kazne zbog nepropisnog parkiranja, iako zbog nedostatka parking-mesta stanu svega par minuta da preuzmu mališane.

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kažu za "Novosti" da odlukom nije propisano dozvoljeno vreme zadržavanja odnosno, kako kažu, nepropisnog parkiranja na javnim površinama i parkiralištima.

Beleži sve nepravilnosti pri parkiranju
Beleži sve nepravilnosti pri parkiranjufoto: Zorana Jevtić

Našem listu obratilo se nekoliko revoltiranih građana sa žalbom da su im na naplatu stigle kazne za zadržavanje ispred vrtića iako su imali usmeni dogovor sa vozačima sistema "oko sokolovo".

- Stao sam ispred obdaništa "Biser" u Svetozara Markovića na svega nekoliko minuta, pošto nema parkinga u blizini - ističe naš sagovornik:

- Posle par dana mi je stigla kazna za nepropisno parkiranje. I nisam jedini koji je tako prošao, pošto mi se požalilo još nekoliko roditelja. Problem je što nema gde da se stane, pa je ovo jedini način, a i ranije smo se usmeno dogovorili.

Pojačan nadzor ispred ustanova

S obzirom na to da je praksa pokazala da upravo ispred škola i vrtića dolazi do ovih situacija, novoimenovani komunalci "beli" u proteklom periodu prvenstveno su vodili računa o održavanju komunalnog reda u okolini obrazovnih ustanova - navodi se u odgovoru "Novostima" iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Prema objašnjenju nadležnog sekretarijata, beogradska služba javnog reda radi svakog dana, pa i u vreme državnih i verskih praznika u cilju suzbijanja parkiranja suprotno odredbama odluke, kako po prijavama građana, tako i postupanjem patrola komunalnih milicionara, kao i elektronskim sistemom kontrole parkiranja "oko sokolovo".

- Ukoliko se konstatuje prekršaj u trenutku dok vozač sedi u vozilu čekajući da se drugo isparkira kako bi svoje vozilo parkirao ili dok otvara kapiju svog dvorišta, može se podneskom obratiti Komunalnoj miliciji, koja će razmotriti taj podnesak i sačinjene fotografije na licu mesta - objašnjavaju u Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

02:56

VOZILI SMO SE U DŽIPU SISTEMA OKO SOKOLOVO! Pričali smo sa policajcima, 1 promena na ulicama Beograda je VIDLJIVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track