BROJ BUGARSKIH TURISTA POVEĆAN ZA 120 ODSTO! Čak 30 agencija od 1. decembra do 27. januara planira nove ture iz Bugarske u Srbiju
U Beograd dolazi sve više turista, Foto: Marina Lopičić

odlične vesti

BROJ BUGARSKIH TURISTA POVEĆAN ZA 120 ODSTO! Čak 30 agencija od 1. decembra do 27. januara planira nove ture iz Bugarske u Srbiju

Beograd -

Više od 30 turističkih agencija iz Sofije planira da od 1. decembra ove pa do 27. januara 2023. godine dovede bugarske turiste u Beograd.

Turistička organizacija Beograda je uz kolege iz Niša, Vrnjačke Banje i Sokobanje predstavila nove programe i pozvala građane Bugarske da u što većem broju dođu u našu zemlju.

Promocija Beograda u Sofiji
Promocija Beograda u Sofijifoto: TOB

- Broj bugarskih turista povećan je za 120 odsto u odnosu na prethodnu godinu - rekao je Slobodan Unković, zamenik direktora TOB.

Svi znaju da su bugarski turisti kao gosti u Beogradu uvek među top 10, ali mnoge su iznenadile reči zamenice bugarskog ministra turizma:

Bugarske turoperatere zanimala je turistička ponuda Beograda i Srbije
Bugarske turoperatere zanimala je turistička ponuda Beograda i Srbijefoto: TOB

- Srbija i Beograd su četvrti na listi želja bugarskih turista kao mesto na koje žele da putuju - rekla je Marijela Modeva, zamenica ministra turizma, koja je podržala promociju Beograda u Sofiji.

Turističke agencije iz Sofije su posle promocije imale sastanke sa srpskim hotelijerima, koji zbog toga zadovoljno trljaju ruke. A šta Bugari vole u Beogradu?

Promociji prisustvovala i zamenica bugarskog ministra turizma
Promociji prisustvovala i zamenica bugarskog ministra turizmafoto: TOB

- Provod! Način života! To kako igrate, pevate i umete da se veselite! Imam po 20 autobusa godišnje, više od 20 godina radim Beograd i nikad neću prestati - rekao je Bajko Bajkov, vlasnik najveće bugarske agencije "Bohemija".

Podržao promociju

Halid delio nagrade

Halid Muslimović je zvezda i u Bugarskoj
Halid Muslimović je zvezda i u Bugarskojfoto: TOB

Bugarski turoperatori učestvovali su i u "lutriji", a nagradne vikende u Beogradu, Vrnjačkoj Banji i Sokobanji, kao i za doček Nove godine u Nišu, izvlačio je pevač Halid Muslimović, koji je izuzetno popularan u Bugarskoj i prekinuo je seriju koncerata kako bi podržao promociju Beograda.

Ambasador Srbije u Sofiji dr Željko Jović naglasio je da su odnosi naše dve zemlje odlični, a u razmeni turista će mnogo pomoći i završetak puta ka granici s bugarske strane:

- Turisti će uskoro iz Sofije do Beograda putovati sve vreme auto-putem.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

ZBOGOM KORONO, ZDRAVO STRANI TURISTI: U Centru BG smo sreli Čehe, Rumune, Indijce... Poslušajte šta kažu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track