DRAMA U MARKETU ZBOG 12 DINARA! Kasirka nije imala da vrati kusur BEOGRAĐANINU, a on poručio OVO! Srbi ne ostavljaju više NI PARU
Foto: Filip Plavčić

haos!

DRAMA U MARKETU ZBOG 12 DINARA! Kasirka nije imala da vrati kusur BEOGRAĐANINU, a on poručio OVO! Srbi ne ostavljaju više NI PARU

Beograd -

Na društvenoj mreži Tviter pokrenula se žestoka rasprava nakon što je jedan korisnik ove mreže objavio tvit u kome se požalio na to kako kasirka navodno nije imala da mu vrati kusur i to 12 dinara!

- Bio malopre u marketu i trebao da platim 388 dinara, dam 400 kaže trgovkinja nemam 12 dinara. Ajde dva u redu. Reko: "Pitaj koleginicu je l` ima ona" i vratili mi kusur i gledali me kao u fazonu vidi ovog slepca. A nema inflacije - piše u objavi.

Ispod tvita nizali su se komentari besnih potrošača koji su primetili ovu sve češću pojavu u prodavnicama i marketima.

kasa, fiskalizacija, fiskalni račun, fiskalna kasa
foto: Shutterstock

- Ne može da nema, kusur se vraća. To su fore. Skupi svet kući sitno, oni odbijaju da razmene - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Skupilo se tokom godina tri tegle neke site u kući. Niti kome treba u prodavnici, niti znam šta bih s tim.

Neki kupci su pak napisali da plaćaju isključivo karticom gde mogu.

- Kod mene u Temerinu ima radnja koja ne prima kartice za iznose manje od 900 dinara. A takvo limitiranje je zakonom zabranjeno - dodao je jedan korisnik.

Međutim, neki su stali i na stranu kasirke.

- Časti i kasirku, zamisli da si na njenom mestu i da te svaki drkoš smara za 12 dinara ili dva dinara - navodi se u komentaru i dodaje:

- Meni nikad kasirke neće da uzmu, kaže snimaju ih i sve im uzmu sefovi direktori ko već! Mislim na ove veće lance.

Ipak neki su upitali kako bi kasirke reagovale kada bi kupcu falilo 12 dinara.

- Radila šefica radnje. Ja joj rekao opušteno doneću kasnije. Kad ona: "Čuj ti njega,doneću kasnije!" Nema šta da donosiš sad ćemo da skinemo neki od artikala i to je to! Od tada čekam i na kusur od 50 para,a kad mi ne vrati dinar ja neću da se sklonim sa kase! Izvinite, a kusur - stoji u jednom od komentara:

- Ne 10 ili dva dinara, već ni paru.

kasa, fiskalna kasa
foto: Shutterstock

U poslednjem se navodi da je "ova cura preterala".

- Često bude da stvarno nemamo sitno, ali 12 dinara da ne vrati, pa hit! Jako malo ostavljaju u depozitu, posebno jedan, dva i pet su problem, ali opet je ova cura preterala. Nemam opravdanje. Nisu sve takve?!

Kurir.rs

Bonus video:

03:16

Kako da povratitte novac ako vam vodootporna obuća propusti: Stručnjak otkrila cake kako nas trgovci varaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track