POŠTO JE DOČEK NOVE GODINE U BEOGRADU: Očekuje se 50.000 turista, kafane uveliko rasprodate! Cene idu i do 1.000 evra?!
Foto: Youtube Printscreen

pripreme za doček

POŠTO JE DOČEK NOVE GODINE U BEOGRADU: Očekuje se 50.000 turista, kafane uveliko rasprodate! Cene idu i do 1.000 evra?!

Beograd -

BEOGRAD - Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograda otkrila je koliko se kreću cene novogodišnjeg dočeka u Beogradu.

Na nekim mestima cena je 350 evra samo za mesto i večeru u restoranu, a negde se samo ulaz plaća 200 evra, najskuplji doček i do 1.000 evra.

- Nama je cela godina rekordna, takođe očekujemo rekorde i za Novu godinu. Do oktobra je bilo milion dolazaka, što je odličan rezultat pogotovo u odnosu na prošlu godinu i ostvarili smo 2,5 miliona noćenja. Nema mesta za Novu godinu, ali uvek se nađe, uvek neko otkaže, pomeri, nešto se desi... Beograd je pun, kafane su rasprodate - rekla je Aleksandra Mikata u jutarnjem programu TV Prva.

Aleksandra Mikata
foto: TV Prva printscreen

- Opseg cena je od 0, pa sigurno do nekih 200, 300, 500, pa i 1.000 evra. Sve zavisi šta volite. Mislim da je cena od 30-40 evra u nekom klubu - otkrila je Aleksandra Mikata. Ona kaže da se u Srbiji tradicionalno najviše traži Beograd, Zlatibor i Kopaonik za doček.

- Svi vole da spoje lepo i korisno i onda u Beogradu znaju da tu nema promašaja, da će uvek biti dobar provod i ne samo 30. i 31. nego i 1. januara zbog Ulice otvorenog srca - istakla je Mikata.

Kad je reč o broju turista koji posećuju Srbiju, kaže da smo do oktobra meseca imali milion dolazaka, što će tokom praznika da bude još veća brojka - oko 50.000 turista.

Na pitanje gde je najbolji doček, rekla je: Naravno, u Beogradu.

Kurir.rs/TV Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track