ČIJE JE DRVO NAJLEPŠE OKIĆENO? Velika akcija u Botaničkoj bašti "Jevremovac" (VIDEO)
Foto: Kurir tv

praznična humanost!

ČIJE JE DRVO NAJLEPŠE OKIĆENO? Velika akcija u Botaničkoj bašti "Jevremovac" (VIDEO)

Beograd -

Botanička bašta „Jevremovac” Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom i Koalicijom za dobročinstvo organizovala je, po drugi put, takmičenje za najlepše okićeno drvo.

Takmičenje za najlepše drvo
foto: Kurir tv

U ovoj akciji učestvovale su razne kompanije, ambasade i druge organizacije čiji su zaposleni kreativno učestvovali u ukrašavanju stabala.

Takmičenje za najlepše drvo
foto: Kurir tv

Jelena Bratić, iz Srpskog filantropskog foruma predstavila je gledaocima Kurir TV ovaj događaj iz ugla angažovanja foruma.

- Prošle godine smo akciju posvetili donacijama hrane i borbi za čist vazduh. Pokrenuli smo kampanju "Spasimo humanost" i te godine smo prikupili 70 tona hrane, i bez obzira na težu situaciju ove godine prikupile smo takođe 70 tona. To govori da samo izuzetno solidarni kao narod, i to ne samo pred novogodišnje praznike, nego svakodnevno - rekla je Bratić.

Ove godine se prijavilo deset kompanija koje su okitile deset stabala u Botaničkoj bašti. Posetioci će okićeno drveće moći da vide do polovine januara.

01:59

BOTANIČKA BAŠTA: Takmičenje za najlepše okićeno drvo.

- Ono što je veoma važno za nas jeste što je blizu 1,2 miliona dinara prikupljeno za kupovinu paketa hrane kao i za obnovu biljnog fonda botaničke bašte što pokazuje da je ova akcija bila uspešna - otkrila je Bratić.

Gordana Subakov Simić, upravnica Botaničke bašte Jevremovac dočekala je ekipu Kurir TVi podelila prazničnu euforiju povodom ovih akcija.

- Više četinara je kićeno, od Pančićeve omorike, koja je simbol naše zemlje i naš prirodni ambasador, do obične smrče, jele, borova, odnosno tise - rekla je ona.

Svakako, na kraju, pobedu je odnelo drvo za koje su ukrase pravila deca sa posebnim potrebama. Nadamo se da će se ova, sada već tradicija, nastaviti kroz decenije koje slede, jer je humanost svima potrebna.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track