NOĆNI KARAMBOL NA SAVI: Brod sa 600 tona peska zabio se u kućice na levoj obali?! Neverica koliko su promila izmerili kapetanu
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

nezgoda

NOĆNI KARAMBOL NA SAVI: Brod sa 600 tona peska zabio se u kućice na levoj obali?! Neverica koliko su promila izmerili kapetanu

Beograd -

BEOGRAD - Na reci Savi u Beogradu tokom noći dogodio se pravi karambol kada je brod koji je prevozio 600 tona peska udario i oštetio nekoliko kamp kućica na levoj obali reke, ka Ostružnici.

Odmah je pozvana policija i nadležni za rečnu plovidbu a potom je utvrđeno da srećom povređenih nema ali da je pričinjena materijalna šteta.

Oglasio se MUP: Uviđaj u toku

Na obali Save brod je oštetio nekoliko privatnih splavova i uviđaj je u toku, rečeno je u MUP-u. Oko 19.40 u subotu, policija je obaveštena da je na 11. kilometru Save ka Ostružnici brod udario u nekoliko splavova. Rečna policija je pomogla da se brod usidri, a na utvrđivanju okolnosti incidenta radi Treće osnovno tužilaštvo i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, javlja Beta.

MUP je u saopštenju precizirao da su pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, po dojavi da je brod udario u nekoliko splavova na Savi, sustigli brod u pokretu i ukrcali se na njega.

"Bezbedno su ga sproveli, čime je sprečeno dalje izazivanje materijalne štete i eventualna opasnost po život ljudi", navodi se u saopštenju. Brod koji je prevozio pesak policija je sprovela na 3,4 kilometra reke Save i obezbedila da ne plovi dalje. MUP je naveo i da je zapovednik broda (65) imao 2,52 promila, a mornar (71) 1,93 promila alkohola u krvi.

Utvrđeno je i da je kapetanu broda izmereno 2,5 promila alkohola u krvi a mornaru 1,9 promila. Takođe, u istrazi je zabeleženo da nije radio motor kao i da je sidro neispravno.

Kurir.rs/TV Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track