OVIH 5 FAKULTETA U CENTRU BEOGRADA IZGLEDAĆE KAO KAMPUS IZ AMERIČKIH FILMOVA! Prepoznajete li gde će ovo nići? (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Beobuild

rekonstrukcija počinje krajem 2023.

OVIH 5 FAKULTETA U CENTRU BEOGRADA IZGLEDAĆE KAO KAMPUS IZ AMERIČKIH FILMOVA! Prepoznajete li gde će ovo nići? (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Buduće generacije brucoša i akademaca čak pet fakulteta Univerziteta u Beogradu moći će da uživaju u međusobnom druženju, saradnji i povezivanju jer će centar njihovog studentskog života izgledati kao veliki studentski kampus iz američkih filmova.

Biće to jedan pravi mali grad u gradu koji će vrveti od života.

Beobuild je na svojoj Instagram stranici objavio da je konkursom za idejno rešenje rekonstrukcije dela Univerzitetskog centra u Beogradu, koji je održan u aprilu ove godine, načinjen je prvi korak u pripremi projekta za dogradnju i proširenje njegovih kapaciteta.

Pobedničko idejno rešenje na konkursu izradio je projektni biro “4MIND doo” iz Beograda, a predmetni blok koji se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra sadrži Elektrotehnički, Građevinski, Arhitektonski, Mašinski i Tehnološko-metalurški fakultet, kao i Univerzitetsku biblioteku "Svetozar Marković" i objekat Državnog arhiva Srbije, objavio je Beobuild.

1 / 4 Foto: Instagram Printscreen/Beobuild

Zona unutarblokovskog prostora između fakultetskih zgrada godinama predstavlja neiskorišćen i devastiran prostor, pa se projektom rekonstrukcije čitavog bloka vrši planska, arhitektonska i funkcionalna integracija prostora, koje će kao rezultat doneti povezivanje studenata svih fakulteta kroz niz zajedničkih sadržaja.

Projekat rekonstrukcije Univerzitetskog centra je u procesu izrade tehničke dokumentacije, trenutno se iščekuje potpisivanje ugovora za projektovanje, a ukoliko se ugovor zaključi do kraja ove godine, građevinski radovi mogli bi najranije početi na jesen 2023. godine.

Kurir.rs/Instagram Beobuild/@4mind_architecture

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja