DOĐU SAMO DA OSTAVE NOVU KOLIČINU SMEĆA?! Otkriveno šta se krije iza GROZNE SCENE u centru Beograda KOMŠIJA SE BUNI NA ČUDAN NAČIN
Foto: Instagram/serbialive_beograd_rezerva

fotografija šokirala građane

DOĐU SAMO DA OSTAVE NOVU KOLIČINU SMEĆA?! Otkriveno šta se krije iza GROZNE SCENE u centru Beograda KOMŠIJA SE BUNI NA ČUDAN NAČIN

Beograd -

Ogromna količina smeća, flaše od jogurta, stare i pocepane kese koje nosi vetar pa se zakače za glave prolaznika, jeziv su prizor koji frapira sve one koji se nađu ispred jedne zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra.

Iza svega zapravo se krije revolt jednog od stanara koji je u znak protesta svoju terasu pretvorio u deponiju zbog pekare koja se nalazi odmah ispod tog stana, a koja radi non-stop.

- U tom stanu žive muž i žena. Zapravo, dolaze povremeno, najčešće u večernjim satima, nisu stalno tu. Žena je fina, uvek se lepo javi, a za muža ne mogu da kažem da sam doživela bilo kakvu neprijatnost, osim što je eto izabrao čudan način da protestuje zbog pekare koja radi 24 sata, a čiji rad zaista svima nama smeta - kažu stanari zgrade.

ĐUBRETOM NA TERASI BI DA OTERAJU PEKARU

Novinari nisu zatekli nikoga u stanu, a tokom razgovora sa stanarima zgrade moglo se čuti da i ostali godinama imaju problema sa pekarom koja radi bez prestanka.

Ne protestuju, doduše, na ovaj način kao njihov komšija, ali da im smeta - smeta.

- Verujte da više ne znamo šta da radimo! To je buka non-stop. Neprijatan miris, dim, buka mušterija, klime, zaposleni i dostavljači. Pekara radi 24 sata, uvek se peče testo, stalno ima mušterija, a roba im stiže i rano ujutro i tad lupaju i galame. Terasa mi je sva crna od masnoće - pričaju stanari velelepne stare zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra za Una TV.

Bulevar, đubre na terasi
foto: Instagram/serbialive_beograd_rezerva

Očajni susedi dodaju da muškarac i žena, koji ovde dođu samo da prespavaju, izbace novu količinu otpada na terasu ili ulicu, a sve to rade, kažu, da bi naterali pekaru da promeni lokaciju! I tako već godinama, bezuspešno, ali ne odustaju.

FLAŠA OD JOGURTA NA GLAVU

Zaposleni u pekari takođe zbog ovog smeća trpe veliki problem.

Kažu da im pored smrada neretko smetaju kese i flaše koje padaju po glavama kako radnika, tako i mušterija.

- Nedavno mi je pala flaša od jogurta na glavu. Pošto sam tek krenuo na posao morao sam da čistim onaj jogurt koji se razlio svuda po jakni. Pokušao sam nekoliko puta da pričam sa stanarom, ali pošto nikog nisam zatekao na adresi odustao sam od toga! Komšije su mi rekle isto što i vama. Povremeno dolaze muž i žena! Verovatno samo da bi ostavili novo smeće - kaže jedan od radnika pekare.

KESA NA MUŠTERIJE U BAŠTI

Kako pekara ima i baštu koja je predviđena za korišćenje kad je lepo vreme, a s obzirom na to da je sam centar grada u pitanju, gužva je tada još veća i tada im tek sve i svašta pada na glavu.

- Jednom sam se vraćao iz nabavke i stojim na semaforu i čekam da pređem ulicu, a u tom trenutku kesa puna smeća "leti" iz komšijskog stana i pada baš na glavu dečka i devojke koji su jeli u bašti pekare. Abmalaže od soka, jogurta, plastične flaše, ljuske od jaja su se munjevitom brzinom sručili po njima. Nervozni i ljuti su odmah napustili prostor - priča jedan komšija.

Očigledno da i jednima i drugima ovde mnogo toga smeta. Ali je za sada ostalo nepoznato da li su vlasnici stana presavili tabak ili se možda žalili nekoj od inspekcija ili komunalnoj miliciji zbog onoga što im smeta zbog rada pekare. Takođe, za sada je nepoznato i to da li je komunalna milicija intervenisala u slučaju ovog đubreta koja zaista predstavlja ruglo na ovako lepoj staroj zgradi i to još na prometnom Bulevaru kralja Aleksandra.

(Kurir.rs/Blic, Una TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track