STOP VRŠNJAČKOM NASILJU: Više stotina građana u Surčinu na protestu zbog silovanja devojčice (VIDEO)
Foto: Kurir

STOP VRŠNJAČKOM NASILJU: Više stotina građana u Surčinu na protestu zbog silovanja devojčice (VIDEO)

Beograd -

U Surčinu je održan protest "Stop vršnjačkom nasilju", koji je organizovala majka 13-godišnje devojčice čiju su ćerku maltretirani i silovali vršnjaci. Protest je održan kako bi ohrabrio roditelje žrtava da ne ćute.

U parku u centru Surčina se okupio veliki broj ljudi, nekoliko stotina njih, koji su došli da podrže svoju sugrađanku. Bilo je i porodica sa decom, mladih i onih najstarijih.

Oni su nakon kratkog obraćanja uz pratnju policije krenuli u protestnu šetnju do okretnice linije 601 i mirno i dostojanstveno iskazali bunt zbog strašnog oblika nasilja, koji je pretrpela devojčica.

00:42

U Surčinu održan protest Stop vršnjačkom nasilju

Ona je na žalost u jako teškom psihičkom stanju. Prema rečima majke posledice po njeno psihičko zdravlje su strašne.

Na skupu je govorio i otac osmogodišnje devojčice koji je podsetio da u ovakvim situacijama ishod može da bude i samoubistvo i da nikako zbog toga niko od nas ne sme da okrene glavu od zločina, jer i nas to onda čini nasilnicima.

U parku u centru Surčina danas, pre svega je postavljen veliki broj pitanja:

- Šta roditelji treba da urade u ovakvim slučajevima kada institucije ćute? - Čija je odgovornost što se teško zlostavljanje uopšte i dogodilo? - I gde je kraj ovom ludilu? I ono ključno - Dokle?!

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni.

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011 besplatan poziv radnim danima 10-19 časova, 011 2769-466, radnim danima 10-19 časova, 062 304-560 noću 19-10 časova

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track