NOVE CENE KARATA ZA GRADSKI PREVOZ U BEOGRADU: Evo za koliko para ćete moći DA SE VOZITE CEO DAN! Menja se i cena mesečne karte
Foto: Tamara Trajković

novi sistem javnog prevoza

NOVE CENE KARATA ZA GRADSKI PREVOZ U BEOGRADU: Evo za koliko para ćete moći DA SE VOZITE CEO DAN! Menja se i cena mesečne karte

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je na konferenciji za novinare predstavio novine u sistemu javnog prevoza u Beogradu, nakon što je saopštio vest da će grad Beograd potpuno raskinuti ugovor sa Kentkartom o naplati karata i održavanju sistema.

On je istakao da je reč o novom sistemu javnog prevoza u Beogradu, te da će da se ukine cena karte koja važi 90 minuta i košta 89 dinara, a da će da se uvede celodnevna karta za ceo grad i cena će biti 200 dinara.

- Ovo je novi sistem javnog prevoza u Beogradu. U postojećem sistemu grad je podeljen na 4 zone. U novom postojaće samo dve. U sadašnjem sistemu postoji karta koja važi 90 minuta i košta 89 dinara. Ova karta se ukida. Postojaće celodnevna karta za ceo grad i cena će biti 200 dinara - saopštio je Šapić na pres konferenciji.

Šapić je rekao da se takođe ukidaju i papirne karte za jednu vožnju

Što se tiče mesečnih karata, one će koštati 3.000 dinara za jednu zonu i 3.500 za dve zone. Cena godišnje karte iznosiće 30.000 dinara za prvu, odnosno 35.000 dinara za dve zone.

Karta će da se kupuje putem SMS poruke, aplikacije, kao i na prodajnim mestima Javnog preduzeća "Naplata prevozne usluge".

Šapić je naveo da se "uvodi moderan sistem plaćanja putem.beplatne aplikacije".

Naime, plaćanje putem SMS poruke biće slično kao kod naplate parkiranja.

Besplatan prevoz dobiće svi učenici starosti do 19 godina, što će da važi i za starije osobe od 65 godina. Kada je reč o njima, moći će da se prijave preko aplikacije, ili će da dobiju doživotnu besplatnu kartu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja